Meillä syödään paljon ihan tavallisia arkisia keittoruokia. Niin tänäänkin... keiton ainekset muotoutuivat periaatteella mitä-kaapista-ja-pakastimesta-löytyy.....
Kaalilla ja pekonilla höystetty jauhelihakeitto
1½ litraa vettä
2 lihaliemikuutiota
1 tl paprikajauhetta
½ rkl soijakastiketta
½ -1 tl suolaa
2 rkl tomaattipyrettä ( enemmänkin olisin laittanut, muttei ollut kun tuubin pohjalla vähän)
muutama kierros mustapippuria myllystä
400 g naudan jauhelihaa
170 g pkt pekonia suikaloituna
2 dl pakastesipulikuutioita
400 g valkokaalia hienonnettuna
1 pss (750 g ) peruna&keittokasvikset (pakaste, Apetit)
2 dl pakasteherneitä
Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää kaikki mausteet ja hienonnettu valkokaali. Kypsennä 15 min ja lisää sitten pakastekasvikset kypsymään. Sillä aikaa ruskista jauheliha ja pekoni-sipuliseos ja laita keittokattilaan mukaan kiehumaan. Kypsennä keitto kypsäksi ( eli noin 20 min ) ja lisää sitten vasta pakasteherneet ja anna niiden sulaa ja lämmetä kuumassa keitossa. Tarkista maku.
Minulla oli syömässä nälkäisiä miehiä, joten meillä tastä aika isosta keittokattilallisesta tuli vain 5 lautasellista keittoa.
Kommentit