Meillä syödään paljon ihan tavallisia arkisia keittoruokia. Niin tänäänkin... keiton ainekset muotoutuivat periaatteella mitä-kaapista-ja-pakastimesta-löytyy.....

Kaalilla ja pekonilla höystetty jauhelihakeitto

1½ litraa vettä

2 lihaliemikuutiota

1 tl paprikajauhetta

½ rkl soijakastiketta

½ -1 tl suolaa

2 rkl tomaattipyrettä ( enemmänkin olisin laittanut, muttei ollut kun tuubin pohjalla vähän)

muutama kierros mustapippuria myllystä

400 g naudan jauhelihaa

170 g pkt pekonia suikaloituna

2 dl pakastesipulikuutioita

400 g valkokaalia hienonnettuna

1 pss (750 g ) peruna&keittokasvikset (pakaste, Apetit)

2 dl pakasteherneitä

Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää kaikki mausteet ja hienonnettu valkokaali. Kypsennä 15 min ja lisää sitten pakastekasvikset kypsymään. Sillä aikaa ruskista jauheliha ja pekoni-sipuliseos ja laita keittokattilaan mukaan kiehumaan. Kypsennä keitto kypsäksi ( eli noin 20 min ) ja lisää sitten vasta pakasteherneet ja anna niiden sulaa ja lämmetä kuumassa keitossa. Tarkista maku.

Minulla oli syömässä nälkäisiä miehiä, joten meillä tastä aika isosta keittokattilallisesta tuli vain 5 lautasellista keittoa.