IMG_20240621_091913_edit_7479251344906.j

Britakakku on vakiintunut juhannuskakuksemme. Täyte voi vaihdella, mutta yleensä mansikoita ja jotain muuta. Tällä kertaa laitoin mansikoiden lisäksi kotitekoista raparperihilloa/hilloketta, minkä tein hillo-marmeladisokerilla ja maustoin kanelilla ja kardemummalla.

Pohja-ohjeen otin taas tästä blogiarkistosta löytyvästä postauksesta.

Tein pohjaa yhden annoksen eli pellin kokoisen ja leikkasin siitä 2 kakkua. Toisen kakun söi ystäväperhe. Jos ei tarvitse koko pohjaa, voi Britakakun pohjan myös pakastaa myöhemmin käytettäväksi.

IMG_20240621_083728_edit_7827347050919.j

Mansikat olivat Nevalanmäen marjatilan mansikoita. Mansikoita käytin 2 rasiallista kaikkinensa näihin kakkuihin.

IMG_20240621_084519_edit_7812831816497.j

Vispikermaa käytin koko kakkuun 5 dl. Osaan kermavaahtoa sekoitin vaniljarahkaa yhden purkillisen ja tämän seoksen käytin mansikoiden ja rapaparperihillokkeen ohella täytteeksi ja loput kermavaahdot pursotin kakkujen päälle.

IMG_20240621_091659_edit_7686757912483.j

Tarkoitus oli jättää pinta ilman pursotuksia, vaan tekovaiheessa en kuitenkaan halunnutkaan tehdä niin (vaikkakin pintakerma pehmentää pintamarenkia). Pinnalle pursotin makeutettua kermavaahtoa ja koristeeksi mansikoita.

IMG_20240621_091843_edit_7493872482140.j

Me tykätään kakusta, kun se on pehmentynyt/kosteus tasaantunut. Täytin kakut aamupäivällä ja alkuillasta syödessä ei ollut vielä meistä parhaimmillaan. Seuraavanana päivänä oli jo meidän maun mukaista. Suurin osahan tykkää, että Britakakku täytetään mahdollisimman lähellä syömistä. 

Ens kerran taidan tehdä tällä aikoinaan paljonkin käyttämälläni huomattavasti ohuempipohjaisella ohjeeella pohjan. Tämän tykkään syödä vaikka just täytettynä.