Tällä kertaa tein kebabin lähes samalla ohjeella kuin kokeilussa 3, kirjoitan ohjeen kuitenkin tähänkin pienine muutoksineeen....
Tässä on meille mieluisat ainesuhteet ( lähes samat kuin 3 kokeilussa, mutta tässä hieman vähemmän pippuria.... tulee aika tujua maultaan...... suluissa olevilla teen nykysellään)
Kebab- kokeilu 4.
0.8 kg naudan jauhelihaa
0.4 kg sika-nauta jauhelihaa
4 tl suolaa (ensi kerralla 3 tl)
4 tl aromisuolaa (ensi erralla 3 tl)
3 tl mustapippurirouhetta (ensi kerralla pikkasen vähemmän)
3 tl paprikajauhetta
1½ tl korianteria (jauhettua) tätä ei ole välttämätöntä laittaa
3 tl valkosipulisuolaa
2 maustemittaa chiliä
2 rkl kuivattua persiljaa, tätä ei ole välttämätöntä laittaa
lähes 1dl öljyä
-> kebab valmistettu kuten aikaisemmissa kokeiluissa, sähkövatkaimella vatkasin oikein tehokkaasti turbonäppäin alhaalla 10 min... ja se oli ihan riittävä aika... sitten vaan kebabliha mahdollisimman tiiviinä pötkylänä kaksinkertaisen folion päälle ja kieritetäään pötköksi ja kiristetään päistä kierämällä...
Kypsentämisessä kokeilin sitä että kebabpötkylä laitetaan ritiän päälle ja pötkylän alapuolelle tehdään reikiä folioon, jotta valuva neste pääsee alapuolella olevalle pellille tms asia. (joissakin netistä ottamistani ohjeissa näin käsketään tekemään...)
Kypsennys 100 asteessa 4 tuntia.
Tässä on sensuroimaton kuva kebabpötkylästä 4 tunnin paiston jälkeen....
HUOM!
.... pellillä näkyvissä pois valunut liemi.... tällä tapaa tehtynä kebabista tuli huomattavasti KUIVEMPAA.... mies tykkäsi ja minä taas en niin hirveästi... SEURAAVAN KERRAN KEBABIA TEHDESSÄNI, EN EHKEN KUITENKAAN TEE REIKIÄ FOLIOON, VAAN KYPSENNÄN KEBABPÖTKYLÄN IHAN TIIVIISSÄ EHJÄSSÄ KAKSINKERTAISESSA FOLIOSSA....
Kebabpötkylä oli yön yli jääkaapissa tekeytymässä.... sitten nautimme sitä vieraiden kanssa soft tortillojen täytteenä ja meni sitä vähän pyttipannuunkin....
Tästä pääset kebab- kokeilu 1. ( tämä versio on aika mieto)
Tästä pääse kebab-kokeilu 2. (tämä versio on jo maukkaampi, kebabfaneille silti liian mieto)
Tästä pääset kebab-kokeilu 3. ( tässä versiossa on jo ytyä, pippurimäärä minun makuuni jo hieman liiankin maistuva, ehken?)
Kommentit