Monenmoisia broileriruokia ollaan kesän aikana tehty, tässä yksi meille mieluisimmista

Tämän tapaisia ruokia on muutamissa blogeissa ollut esim. Herkutellaan hetki-blogissa.

Meidän herkkumme syntyi tällaisella ohjeella....

Broileria kirsikkatomaattikastikkeessa

4 broilerin ohutleikettä tms maustamattomana

öljyä ja voita ruskistamiseen

1 iso sipuli lohkoina ( laitan lohkoina, koska tykkään että sipuli saa näkyä kypsässä ruoassa... voi tietenkin hienontaa ihan hienoksikin)

2-3 valkosipulin kynttä viipaleina

250 g rasia kirsikkatomaatteja kokonaisina ( tai muita pikkuisia tomaatteja)

tuoretta/kuivattua basilikaa ( laitoin tuoretta 10 isoa lehteä ja maistui aika passelisti meille...)

100 g kreikkalaista valkosipulituorejuustoa ( muukin maustettu/maustamaton juusto käy )

1 dl vettä

suolaa

mustapippuria myllystä

 

Ruskista lihat voi-öljyseoksessa paistinpannulla, suolaa ja pippuroi pinta ja siirrä lihat uunivuokaan.

Kuullota pannulla öljyssä sipulit läpikuultaviksi, lisää huuhdotut kirsikkatomaatit  kokonaisina pannulle suolan ja mustaåippurin kanssa. Kypsentele 3-5 minuuttia. Lisää kastikkeeseen, hienonnetut basilikanlehdet,  juusto ja vesi ja sekoita tasaiseksi.

Kaada kastike lihojen päälle uunivuokaan.

Kypsennä ruokaa lähes 200 asteisessa uuissa kypsäksi. Tällainen pieni annos kypsyi noin puolessa tunnissa.

Tässä ruoka uuniin menossa....

Söimme tomaattisen broilerin täysjyväspaghetin ja salaatin kera.