Laittelen näitä tuttujakin kakkuohjeita uudemman kerran, sillä kesäisen Vuodatuksen tapauksen takia blogistani puuttuu vielä paljon kuvia .... odottelen tammikuuta ja mitä vuodatuksen uuden omistajan Rohea Oy.n ilmoittama uudistuminen sitten tuokaan  tullessaan...Vanha perinteinen ohje http://www.mimminkeittio.com.vuodatus.net/blog/2523651/ihanaa-maitokakkua/  Ohjeella tulee miedon makuista kakkua. Nyt tein sen muutoksen ohjeeseen, että laitoin sitruunan raastettua kuorta taikinaan. Ja erittin hyvin passaa maitokakun makumaailmaan sitruunainen lisä. Sitruunamehun käytin muihin keittiöjuttuihin, vaan kakun maitomäärästä osan voisi korvata sitruunamehullakin.

Jostakin kumman syystä kakkutaikina oli hyvinkin riittoisaa.... tein tupla-annoksen ja jos olisin laittanut kakut paistumaan kahteen kahden litran vuokaan, kuten yleensä, olisivat ne kyllä vääjäämättä tulleet osittain vuoista pois sad.
Onneksi tein osasta taikinaa 9 isoa muffinssia, eikä tullut uuninpesua smiley. Periaatteessa kyllä yksinkertainen ohje pitäs mahtua isoon kakkuvuokaa paistumaan....aineet mittasin ite ja ne varmasti oli oikein. Munat olivat kyllä isoja, vaan isoja munia minä aina käytän.... no, kakku on joka tapauksessa hyvä, muistakaa katsoa taikinan vuokaan laittovaiheessa, että kakulle jää kohoamistilaa.Sitruunan makuinen maitokakku

(1 kpl ISOJA kakkuja)

( kkp = 1½ dl, tarvitaan vähintään 2 litran vuoka, mieluummin isompikin)

4 isoa munaa
3kkp sokeria ( =4½ dl..... vähennän ensi kerralla vähän)
3kkp vehnäjauhoja ( =4½ dl)
1kkp perunajauhoja (=1½ dl)
1tl leivinjauhetta (laitoin pikkasen kukkurallisen)
2tl vaniljasokeria
puolen ison sitruunan raatettu keltainen kuori
150g voita ( nimenomaan voita, että tulee makua)
1kkp maitoa ( =1½ dl.... osa tästä voisi olla myös sitruunasta puristettua mehua)

Kiehauta voi ja maito kattilassa. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muna-sokerivaahtoon siivilöiden vuorotellen voi-maitoseoksen kanssa. Lisää hyvin pestystä sitruunasta raastettu ohut keltainen kuoriraaste. Sekoita taikina tasaiseksi. Paista voidellussa, korppujauhotetussa kahvikakkuvuoassa n. 175 asteessa 1h..... minulla kakku kypsyi 45 minuutissa. Liekkö syy se että nostin uunin lämpöä isommalle, kun kakku meinasi kohota vuoasta pois.... tarkista kypsyys tikulla. Varo, ettet paista kakkua liian kuivaksi. Anna kakun jäähtyä muutama minuutti ja kumoa se sitten varovaisesti lautaselle/ritilälle.

HUOM! jos et tykkää sitruunan mausta, jätä vaan kuoriraaste pois.Näin täysi vuoka on joskus aikaisemmilla kerroilla tullut yksinkertaisella taikinalla.HANNAN KEITTIÖN HANNA  on tehnyt upean näköisen maitokakun ja vielä kuorruttanut sen ihanalla kuorrutuksella.
 
Käykääs kurkkaamassa http://hannaku.vuodatus.net/blog/4296176/maitokakku/