Laittelen näitä tuttujakin kakkuohjeita uudemman kerran, sillä kesäisen Vuodatuksen tapauksen takia blogistani puuttuu vielä paljon kuvia .... odottelen tammikuuta ja mitä vuodatuksen uuden omistajan Rohea Oy.n ilmoittama uudistuminen sitten tuokaan  tullessaan...


Vanha perinteinen ohje http://www.mimminkeittio.com.vuodatus.net/blog/2523651/ihanaa-maitokakkua/  Ohjeella tulee miedon makuista kakkua. Nyt tein sen muutoksen ohjeeseen, että laitoin sitruunan raastettua kuorta taikinaan. Ja erittin hyvin passaa maitokakun makumaailmaan sitruunainen lisä. Sitruunamehun käytin muihin keittiöjuttuihin, vaan kakun maitomäärästä osan voisi korvata sitruunamehullakin.

Jostakin kumman syystä kakkutaikina oli hyvinkin riittoisaa. Tein tupla-annoksen ja jos olisin laittanut kakut paistumaan kahteen kahden litran vuokaan, kuten yleensä, olisivat ne kyllä vääjäämättä tulleet osittain vuoista pois .
Onneksi tein osasta taikinaa 9 isoa muffinssia, eikä tullut uuninpesua. Periaatteessa kyllä yksinkertainen ohje pitäs mahtua isoon kakkuvuokaa paistumaan....aineet mittasin ite ja ne varmasti oli oikein. Munat olivat kyllä isoja, vaan isoja munia minä aina käytän.... no, kakku on joka tapauksessa hyvä, muistakaa katsoa taikinan vuokaan laittovaiheessa, että kakulle jää kohoamistilaa.

Mimmin lisäys: Nykyisin paistan kakun 2,4 litran vuoassa.

Sitruunan makuinen maitokakku

(1 kpl ISOJA kakkuja)

( kkp = 1½ dl)

4 isoa munaa
3 kkp sokeria ( = 4½ dl)  Nykyisin laitan 3½ dl ja kakun makeus riittää meille vieläkin
3 kkp vehnäjauhoja ( = 4½ dl)
1 kkp perunajauhoja (= 1½ dl)
1 tl leivinjauhetta (laitoin pikkasen kukkurallisen)
2 tl vaniljasokeria
ison sitruunan oikein ohueksi raatettu keltainen kuori
150 g voita ( nimenomaan voita, että tulee makua)
1kkp maitoa ( = 1½ dl.... osa tästä voisi olla myös sitruunasta puristettua mehua)

Kiehauta voi ja maito kattilassa. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muna-sokerivaahtoon siivilöiden vuorotellen voi-maitoseoksen kanssa. Lisää hyvin pestystä sitruunasta raastettu ohut keltainen kuoriraaste. Sekoita taikina tasaiseksi. Paista voidellussa, (jauhotetussa) kahvikakkuvuoassa alimmalla tasolla 160 -175 asteessa noin 1h. Kakkuvuoan materiaali ja vuoan muoto vaikuttavat kypsymiseen.Tsekkaa jo 45 min kohdalla. Kokeile kakun kypsyys kakkuosan keskeltä tikulla. Kun tikkuun ei enää tartu kosteaa taikinaa, on kakku kypsä. Varo, ettet paista kakkua liian kuivaksikaan. Anna kakun jäähtyä muutama minuutti ja kumoa se sitten varovaisesti lautaselle/ritilälle.

HUOM! jos et tykkää sitruunan mausta, jätä vaan kuoriraaste pois.


HANNAN KEITTIÖN HANNA  on tehnyt upean näköisen maitokakun ja vielä kuorruttanut sen ihanalla kuorrutuksella.
 
Käykääs kurkkaamassa http://hannaku.vuodatus.net/blog/4296176/maitokakku/