sunnuntai, 21. joulukuu 2008
Tämä ruoka on ollut kokeiltavien listalla jo aika kauan...... Ruokamaailman alkuperäinen ohje löytyy täältä punajuurilaatikon nimellä. Muutoksia tietenkin ohjeeseen tein. Minä laitoin laatikkoon riisiä enkä ohraa ja käyttämäni punajuuret olivat säilöttyjä.
Tonttu toimii laadunvalvojana....hmmmm voi tehdä toistekkin....
Punajuurilaatikko
1 dl rikottuja ohrasuurimoita ( minä laitoin riisiä)
4 - 5 kpl (600 g) punajuuria (käytin säilykepunajuuria)
300 g nauta- tai nauta-sikajauhelihaa (laitoin paistijauhelihaa)
Munamaito:
1,5 tl suolaa (laitoin vähemmän)
ripaus musta- tai valkopippuria (laitoin valkopippuria)
Keitä ohrasuurimoita/ riisiä suolalla maustetussa vedessä 20 minuuttia. Kuori ja raasta punajuuret. Kuori ja hienonna sipuli. Paahda jauheliha ilman rasvaa pannussa ja lisää sipulisilppu mukaan paistumaan. Sekoita valutetut suurimot, punajuuriraaste ja jauheliha keskenään ja levitä seos voideltuun uunivuokaan. Sekoita munamaito, mausta se suolalla ja pippurilla ja kaada vuokaan. Kypsennä vuokaa 175-asteisessa uunissa ainakin tunti. ( kypsensin n. 50 min)
Ohje kopioitu Ruokamaailman sivuilta, suluissa tekemäni muutokset. Tiedä sitten, kaipaisiko laatikko vielä jotain maustetta....yrttejäkö?
Kommentit