Tätäkin täytettyä pitkomallia tulee joskus tehtyä....useinmiten kaneli-sokeri-rasvatäytteellä, mutta myös kookoshiutale-sokeri-rasvatäyte sopii oikein hyvin tähänkin malliin.

1644559.jpg  1644560.jpg 1644561.jpg

Täytetty rulla halkaistaan pituussuunnassa ja kieritetään pitkoksi.Kannattaa vähän katsoa mikä osa tulee päällepäin, jos aina laittaa leikatun puolen niin pitko pysyy minusta huonommin kuosissaan paiston aikana. Loppukohta nipistellään hyvin kiinni (+ taittaa alle), tikkuakin voi käyttää varmistamaan kiinni pysymistä. Hyvin kohonnut pitko voidellaan munalla ja koristellaan vaikka perinteisesti raesokerilla. Paistetaan n.180 asteessa n. 25 min...pitkon pulleudesta riippuen.

    1644583.jpg   1644604.jpg

Ihan vatupassisuoria ei aina kaikista pitkoista tule, mutta ei se haittaa ja kukaan ei kiinnitä mutkiin (toivottavasti) huomiota sitten kun pitko on leikattu tarjolla.