IMG_20210619_134819.jpg

Sain ystävältä toisen kassillisen raparpereja, joten on taas ollut tätä herkkkua käytettäväksi. Tällä kertaa tein niistä vatkattua puuroa mansikoiden kera.

Vatkattu mansikka-raparperipuuro

1 litra vettä

8-9 dl mansikoita ja raparperia yhteensä (jokainen voi päättää suhteen itse)

aluksi 1dl sokeria (makeasta tykkäävät joutuvat laittamaan enemmän)

1 maustemittaa suolaa

2 dl mannasuurimoita (minulla oli jotain tummempaa sorttia)

(2 tl vaniljasokeria)

Valömistaminen:

Mittaa vesi ja mansikat (jos ulkomaisia) ja paloitellut raparperit kattilaan ja kiehauta niin että ainekset pehmenevät.

Ripottele sekaan mannasuurimot kuiviltaan esim. pallovatkaimella vatkaten. Sekoita kunnes puuro alkaa kiehua. Kypsentele miedolla lämmöllä pohjaa myöden sekoitellen n.10 min. Varo ettei puuro pala pohjaan.

Tarkista makeus mieleiseksi. Lisää myös vaniljasokeri.

Nosta puuro jäähtymään.

Vatkaa jäähtynyt puuro sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi.

Jos puuro vatkaamisvaiheessa tuntuu omaan makuun turhan sakealta, voi siihen vielä lisätä lorauksen vettä (makua kyllä piisaa puurossa) tai punaista mehua tässäkin vaiheessa.

HUOM! jos käytät kotimaisia mansikoita, voi ne lisätä soseutettuna vasta vatkaamisvaiheessa, tosin tällöin puuro ei säily ihan niin kauan aikaa. Väristä tulee ihanan punaista ja tuoreen mansikan maku säilyy. Minä tein puuron tällä kertaa ulkomaisista marjoista.

IMG_20210619_105757.jpg

IMG_20210619_134201.jpg

Vatkaamisvaiheessakin kannattaa vielä tarkistaa makua ja sakeutta oman maun mukaiseksi. Me ei tykätä ihan lirusta puurosta.

IMG_20210619_134733.jpg

Tällä kertaa laitoin vielä puuroannoksiin päälle kotimaisia mansikoita, tosin nekään eivät olleet tuoreita.