Vaihteeksi tein helpon ja nopean broileriruoan. Valmissuikaleista, kun sitä sattui olemaan pakastimessa pakkaus. Ruokamäärä on pieni, meillä syötiin höystö kaksistaan kokonaan herneriisin ja salaatin kera.
Ohjeella tulee vähäkastikkeista/vähänesteistä ruokaa, koska höystöön ei kuulu pitkä kastike. Jos kastikeosuutta haluaa enemmän, silloin pitää lisätä nestettä ja suurusta.
Broileri-pekonihöystö
(meillä tämä piisaa vain kahdelle nälkäiselle)
300 g maustamattomia broilerin suikaleita (kotimaista maustamaton kanan filesuikale)
1 iso keltasipuli hienonnettuna
4 viipaletta pekonia suikaloituna
1½ dl vettä
2 dl ruokakermaa
currya (aluksi 1 tl)
sitruunapippuria (aluksi ½ tl)
suolaa (aluksi ½ tl)
valkosipulia (laitoin 2 pientä kyntää)
vaaleaa Maizena suurustetta (noin 2 rkl)
Valmistaminen
Ruskista pekonit pannulla, lisää sekaan lihat ja anna niiden ruskistua. Laita sipulit sekaan ja kuullota pari minuuttia. Lisää vesi ja ruokakerma sekä mausteet ja anna kastikkeen kypsyä 15 min. Kun kypsennät ilman kantta, sakenee kastike ilman suurusta (eli nestettä haihtuu, kun seos kiehuu kunnolla). Minä haluan tällaisenkin kastikkeen suurustaa pikkasen vaalealla Maizena suurusteella ihan lopuksi. Tarkista kastikkeen maku ja sakeus.
Persikkaa oli tarkoitus laittaa vielä sekaan, vaan jätin pois, kun kanssasyöjä tykkää enemmän ilman sitä. Jotka tykkäätte liha-makea yhdistelmästä, niin hyvin passaa persikka tai ananas sekaan tai oottekos kokeilleet viinirypäleitä tämän tapaiseen ruokaan?
Riisi on ihan tavallista kasvisliemessä keitettyä pitkäjyväistä maustettua riisiä mihin lisäsin ihan lopussa pakasteherneitä sekaan kuumenemaan.
salaatissa vihersalaattia, kasviksia ja viinirypäleitä. Juusto on oikeaa fetaa. Ja edelleenkin tuo sitruunavinegrette passaa tällaiseen salaattiin hyvin. Meillä on menossa jo toinen pullollinen tuota kastiketta.
Kommentit