IMG_20210225_122604.jpg

Jo on aikoihin eletty, kun Mimmin keittiössä tehdään 2 eri ruokaa yhdestä sei pakkauksesta (400 g), mutta niin vaan eilen kävi. Halusin tehdä tomaattista uuniseitä yhdeksi kerraksi eli käytin tähän 2 annospalaa seitä. Minä tykkään paloitella kalan pieniksi, niin kastike levittäytyy ja maustaa paremmin koko ruoan. Toki annospalat voi jättää paloittelemattakin.

Tämä uunisei tuntui kevyeltä, kun kalan lisäksi on tomaattia ihan reilusti. Minä käytin ruokaan juustoruokakermaa, vaan tokihan tähän voi laittaa maustamatonta kermaa/ruokakermaa. Silloin vaan saa laittaa mausteita reilusti enemmän

Tomaattinen uunisei

(2 aikuiselle syöjälle)

200 g pakasteseitä sulaneena/kohmeisena (= 2 annospalaa seitä)

2 tavallista tomaattia (saavat olla ihan isoja)

10 cm pätkä purjoa (olispa ollut paahdettus sipulia)

sitruunapippuria (reilu ½ tl)

suolaa (noin ½ tl)

ripsaus kuivattua tilliä ja aromisuolaa

ruohosipulia (minulla pakastettua noin 2 rkl)

noin 1 dl juustoraastetta (minulla ihan arkijuustoraastetta)

2 - 2½ dl juustoruokakermaa (minä laitoin 2 dl, kun syötiin ruoka muusin kanssa)

pinnalle: ruohosipulia

Valmistaminen:

Kuutioi pestyt tomaatit ja laita ne laakeaan uunivuokaan.

Paloittele kala pieniksi kuutioiksi ja levittele tasaisesti tomaattikuutioiden päälle.

Hienonna puhdistettu purjo ja levitä se vuokaan yhdessä muiden mausteiden kanssa.

Ripottele juustoraaste vuokaan.

Kaada juustokerma vuokaan.

Kypsennä lähes 175-200 asteisessa uunissa 30-40 min. (Kypsyy toki nopeamminkin, vaan tykkään, että kermaosuus sakeutuu hautuessaan.)

IMG_20210225_122437.jpg

Ruoka oli uunissa 175 reilun ½ tuntia ja me käytiin daven kanssa sillä aikaa reippaalla päiväkävelyllä.

Ehottomasti tehään toistekkin. Tykättiin tomaatin hapokkuudesta miedon sein maun kanssa.

IMG_20210225_130237.jpg

Lisänä kalalla syötiin perunamuusia, keitettyä parsakaalia (ihan pakaste, vaan oli yllättävän hyväkuntoista, aina ei näin ole olluta) ja lisäksi punajuurta. Hyvin lähti nälkä. Syötiin kanssasyöjän kanssa koko kalaruoka kaksistaan, on siis todellakin pieni annos.