Eilen illalla teki mieli jotain oikeaa ruokaa, joten pyöräytin meille tällaisen avomunakkaan.
Munakkaassa on 2 sipulia, kokolihaleikkelettä 10 siivua, rasvaa paistamiseen, 5 munaa, 5 rkl maitoa, mustapippuria myllystä, ripsaus suolaa, persiljaa, tomaatteja
Lohko tai paloittele sipulit muuten aika isoiksi paloiksi ja kuutioi lihaleikkele. Sulata rasva paistinpannulla ja anna hieman ruskistua- Lisää sipulit ja lihat ja ruskistele sekoitellen kunnes sipuli on läpikuultavaa. Sekoita kulhossa munat, neste ja mausteet ja kaada seos pannulle hyytymään. Kokoa hyytynyttä lastalla keskustaa kohti....minä kyllä liruttelin seosta reunojakin kohden...pääasia on varmasti vaan se, että hyytyminen tapahtuisi suht koht tasaisesti. Loppuhyytymisen aikana pannulla voi pitää kanttakin, niin hyytyy pinnastakin. Älä kuitenkaan kypsennä munakasta kuivaksi kapukaksi! Lisää pinnalle tomaattilohkot ja persilja. Oli muutes yllättävän hyvää kylmänäkin.
Tykättiin, saan kuulemma tehdä toistekkin. Runsas sipuli antoi ihanaa makua munakkaalle.
Kommentit