Tänään 25.3 vietetään kansainvälistä vohvelipäivää, joten olihan sitä melkeimpä pakko ruveta vohvelien paistoon.
Ohjeella tulee pehmeitä tavallisia vohveleita.
Vohvelit
(12 kpl)
3 isoa kananmunaa
6 dl täysmaitoa
4½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 hieman kukkura tl suolaa
2 rkl sokeria
4 rkl voisulaa
lisäksi tarvitaan paistamisessa muutama rkl öljyä
Valmistaminen
Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa.
Lisää maito, suola, sokeri ja rasvasula.
Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään.
Vatkaa jauhoseos maitoseoksen joukkoon esim. pallovatkaimella.
Anna taikinan turvota 10 minuuttia.
Kuumenna vohvelipannu/rauta, öljyä kevyesti pannun molemmat puolet, annostele taikinaa kauhallinen keskelle pannun alaosaa. Paista vohvelit kauniin ruskeiksi. Nämä vohvelit jäävät pehmeiksi. Nosta vohveli pois, öljyä pannu ja laita uusi vohveli paistumaan jne.
Tarjoa vohvelit lämpiminä hillon/marjojen kanssa. Lisänä voi vielä tarjota kermavaahtoa, sakeaa vaniljakastiketta tai jäätelöä.
Makoisaa vohvelipäivää kaikille.
Kommentit