CIMG1793-normal.jpg

Vieraiden kanssa nautitiin eräällä aterialla tällaista ruokaa....

Pihvit ovat jälleen kerran valmiiksi nuijittuja lehtipihvejä, koska kaikki tykkäämme niistä. Pannulla vain nopea paisto molemmin puolin. Pakkauksessa on mukana maustevoit.

Salaattina aprikoosinen vihersalaatti.

Uunijuureksiin voi jokainen valita niitä lemppari juureksia/kasviksia. Oma suosikkini porkkanan ja kesäkurpitsan lisäksi on palsternakka. Hajamielisyyksissäni käsittelin niin paljon kasviksia, että ne nippa nappa mahtuivat reunalliselle uunipellille aika paksuna kerroksena. Kuvittelin niitä tulevan ihan liikaa,  vaan niin olivat suosittuja, jotta ihan pieni annos vain jäi....

 

CIMG1774-normal.jpg

Paahdetut uunijuurekset

(mahtuvat kypsymään juuri ja juuri reunalliselle uunipannulle paksuhkona kerroksena)

4 isoa luomuporkkanaa

2 isoa keltasipulia

4 valkosipulin kynttä viipaleina

1 kesäkurpitsa

2 kookasta palsternakkaa

7 isoa perunaa hyvin pestynä, ei kuorita

rypsiöljyä

suolaa

mustapippurirouhetta

tuoretta timjamia

paprikajauhetta

Pese kasvikset hyvin, kuori porkkanat ja palsternakat ja sipulit. Paloittele kasvikset esim pitkulaisiksi paloiksi ( saavat olla aika kookkaita paloja), perunat ja keltasipulit lohkoiksi. Sekoita kasvisten sekaan kunnon loraus öljyä ja mausteita ja sekoittele hyvin, jotta öljy-mausteseos leviää joka puolelle kasviksissa. Kaada kasvikset reunalliselle uunipellille leivinpapaerin päälle ja levitä ne peittämään pannun koko pinta-ala. Kypsennä kasviksia 200-225 asteisessa uunissa 30-40 min palojen paksuuden mukaan. Väriäkin kasviksiin saa tulla ihan kunnolla. ....Kokeile kypsyys tikulla tai haarukalla. Makuakin voi maistella kesken kypsymisen ja lisätä mausteita tarpeen mukaan.

Täältä löytyy hieman erilaisten uunikasvisten ohje.