IMG_20230204_222532.jpg

Lähiaikoina olen tehnyt jo useamman kerran jonkinlaisen versio tortillapohjaisesta piirakasta/munakkaasta. Miten tätä nyt itse kukin haluaa nimittää. Alkujaan bongasin tämän tavan Instagramissa pyörivistä reelseistä. Täytteitä vaidellen saa tästäkin aina erilaista. Vastatehtynä parhaimmillaan, tosin ollaan me syöty loput kylmänäkin.

Tämän postauksen kuvat ovat ihan ekasta kokeilukerrastani.

Kuvan  versiossa on:
- iso tortillalätty pohjalla
- mieluisat täytteet (meillä pippurikinkkua, pikkutomaatteja, paprikaa, kevätsipulia)
- juustoraastetta
- munaseos 4 munasta (me laitettiin loraus maitoa munaseokseen, reelsseissä näkyvissä ohjeissa ei laiteta nestettä ollenkaan) + mieluisia mausteita.

Meinattiin laittaa myös auraa ja tonnikalaa, vaan tällä kertaa ei laitettu. Tähän nyt käy ihan mikä vaan kypsä tuote täytteeksi.Tuoretta pinaattiakin olin tätä varten ostanut, mutta se jäi jääkaappiin.

Uunissa (reilussa) 200 asteessa noin 15 min/ kunnes hyytynyt keskeltäkin ja pinta saa nätisti väriä.
 

IMG_20230204_215302.jpg

Piirakkavuokaan/uunivuokaan kaupan valmis tortillapohja. Meillä oli siso versio. Siihen päälle mieleuisat täytteet ja mausteita.

IMG_20230204_215651.jpg

Kananmunat /kananmuna-nesteseos antamaan mehevyyttä. Ja Piirakka/munakas uuniin kypsymään.

IMG_20230204_222153.jpg

Noin 15 minuutin kuluttua pääseekin jo syömään. Useinmiten me syödään tällaista aamupalalla tai iltapalalla salaatin kera.