CIMG1373.jpg

Kaikki nämä suolaiset herkut syntyivät ihan tavallisesta sämpylätaikiasta. Suurinpiirten näillä suhteilla tehtynä. Jauhoina on vain hiivaleipäjauhoja, vehnäjauhoja ja spelttijauhoja ja nesteenä maito. Periaatteessa mistä pehmoisesta sämpylätaikinasta tahansa nämä voisi tehdä.

CIMG1362.jpg

Osasta kohonnutta taikinaa tein hyrriä...ne kun nyt vaan ovat niin hyviä. Kaulitun taikinan päällä on sipaisu tomaatti-chilituorejuustoa (mikä tahansa maustettu juusto käy), savukinkkua, sipulian varsin hienonnettuna (tai purjoa), paprikaa ja juustoraastetta....tai mitä nyt itse kukin haluaakaan laittaa...juustoraastetta kuitenkin kannattaa laittaa, se edesauttaa hyrrien koossapysymistä.

CIMG1366.jpg

Muotoilun jälkeen vielä hyvä kohotus, munalla voitelu, juustoraastetta pintaan ja uuniin paistumaan 200-225 asteeseen 10-15 min. Varottava ettei paista turhan kuivaksi, sillä taikina ei ole rasvaista.

CIMG1369.jpg

Meillä näihin ei vaan kyllästytä...

CIMG1378.jpg

Noin 2 dl taikinasta valmistui pitsapiirakka...kaulitun pohjan kohotin vielä uudemman kerran pellillä leivinpaperin päällä. Sitten taputtelin siitä ilmat ulos ja täytin pitsan tapaan. Juustoa alla ja päällä

CIMG1385.jpg

Pohjataikina, pitsakastiketta, juustoraastetta, paistettua maustettua jauhelihaa+sipulia, kinkkua, ananasta = mehevän muheva pitsapiirakka

CIMG1429.jpg

Jauheliha ei kuulu lemppareihin piirakoissa ja pitsoissa, vaan tässä se kyllä maistui minullekkin...

CIMG1375.jpg

Muutama muhkurainen aamiaissämpylä kanssasyöjälle.

CIMG1389.jpg

Sarvien täytteenä kinkkua ja juustoa ja päälläkin vielä juustoa. Olivat hyviä.

CIMG1403.jpg

Samasta taikinasta syntyi siis hyrriä, aamusämpylöitä, kinkku-juustotaytteisiä sarvia muutamlle kahvikerralle ja pitsapiirakkaa.

Erään toisen kerran tein vastaavasti sämpylätaikinasta tällaisia tuotoksia.