Eivät ole kauneimmasta päästä, mutta eiköhän nämäkin kaikki syötyä tule. Näihin lihapasteijoihin hyödynsin pakastimessa lähes vuoden olleen torttutaikinan (Kotimaista sarjan torttutaikina), keitetyn riisin loput ja erään ruoan tekovaiheessa ylijääneen ruskistetun jauheliha+sipuliseoksen. Helpolla pääsin siis näiden teossa. Täytteeseen laitoin siis keitettyä pitkää riisiä, ruskistettua jauhelihaa-sipulia, lorauksen ruokakermaa, osan raakasta kananmunasta (osan jätin voiteluun) ja mausteita (suolaa, paprikajauhetta, mauste- ja mustapippuria) Saa maustaa reilun makuiseksi.
Tämän verran siis kaulitsin noita valmislevyjä ohuemmiksi. Levyjen sulatuksen aikana oli leivinpaperi ja leivinliina levyjen päällä, mutta siitäkin huolimatta jo oli reunat vähän kuivahtaneet, vai olisivatkohan olleet jo sulamaan laittaessanI?
Tarkoitus oli tehdä kaikista näitä suorakaiteen mallisia haarukalla suljettavia pasteijoita, mutta tekovaiheessa muutinkin suunnitelmia ja tein suurimmasta osasta nyyttimallisia. Kaulitsin taikinalevyjä ohuemmiksi, niin että yhdestä 2 tortun kokoisesta levystä leikkasinkin 3 palasta. Kaikki liitoskohdat voitelin ensin kananmunaseoksella, annostelin täytteen ja ummistin pasteijoiksi. Tällä kertaa nipistelin nyyteistä kaikki liitoskohdat kiinni. Kananmunaseoksella voitelin pinnat ja noihin suorakaiteen mallisiin pistelin haarukalla pintaan reikiä, kun tuntui että jäi ilmaa pasteijan sisälle. Paistoin pasteijat 200-225 asteisessa uunissa keskitasolla tasalämmöllä aika ruskeiksi, koska tykätään hyvin paistuneista.
Aika monta näitä syötiin heti näiden pikkasen jäähdyttyä.
Tämä nyyttimalli on itelleni mieluisampi ja jotenkin nopeampikin tehä, kun tähän olen tottunut.
Jos taikinan haluais tehdä itse, niin esim sekoitetusta voitaikinasta tehtyjen kalatäytteisten nyyttien ohje löytyy täältä.
Kommentit