Perinteistä läskisoosia  ( läskisoosi ei todellakaan tarkoita sitten mitä vaan possunlihakastiketta )olen tehnyt viimeksi noin 10 vuotta sitten. Nyt tein sitä ja halusin testata omia makumuistojani... vieläkö läskisoosi maistuu yhtä hyvälle mitä muistelen .... ja todettava kyllä on että se maistui taivaalliselle... onhan tämä tuhtia ruokaa, eikä tätä joka viikko saa olla tekemässä... mutta jos se nyt on synti syödä tätä silloin tällöin, niin olkoon sitten....

1219313.jpg

Läskisoosi

( 3 - 4 annosta)

4oo g possun kylkeä ohuina siivuina

1 iso sipuli

n. 8 dl vettä

suolaa

kokonaisia maustepippureita

4 rkl vehnäjauhoja + rasvaa

Valmistaminen

- ruskista lihat paistinpannulla oikein ruskeiksi ja siirrä kattilaan ( minä tykkään laittaa linat kokonaisina siivuina, kun rasva sulaa niin siivut menevät pienemmiksi kyllä kypsentämisen aikana, jotkut leikkaavat raakat lihasiivut puienemmiksi suikaleiki....)

- lisää kattilaan vesi + suolaa ja pippurit ja hauduta lihaa vähintään tunti

- paista jauhot vaalean ruskeiksi paistinpannulla lihoista irronneessa rasvassa/ margariinissa ( nykyajan sian kylkisiivuista irtoaa niin vähän rasvaa, että minun ainakin piti laittaa margariinia pannulle) VARO POLTTAMASTA JAUHO-RASVASEOSTA

- kaada ruskistetut jauhot kattilaan ja sekoita kastike tasaiseksi, lisää vettä tarvittaessa..

- hauduta vielä läskisoosia ainakin ½ tuntia.... pidempäänkin, maku vaan paranee...

- muista sekoittaa välillä ja lisätä vettä tarvittaessa... samalla kannattaa jo tarkistella makuakin ja lisätä suolaa jos siltä tuntuu.... muita mausteita läskisoosiin ei yleensä laiteta... kaikki ei laita edes pippuria.....

1219312.jpg

... tältä näyttävät possun kylkisiivut...

1219316.jpg

... läskisoosi maistuu parhaimmalle keitettyjen perunoiden särpimenä....