Pitkästä aikaa tein yhden voileipäkakun.
Lihavoileipäkakku
Leipänä kakussa on 15 viipaletta Isopaahto täysjyväviljapaahtoleipää ( olisin laittanut ruispaahtoa, mutta kaupassa ei ollut) -> minä tasaan vain viipaleiden reunat, en leikkaa välttämättä kokonaan reunoja pois mikäli eivät ole tummia tai kuivia.
Kostutusliemenä on 1 lihaliemikuutiosta tehty lihaliemi jäähdytettynä. Minä käytin tähän kakkuun lähes 3 dl tuota lientä.
Täytteet neljään väliin;
1. n. 150 g savukinkkua +2 rkl kermaviiliä + 1½ dl kurkkukuutioita + hienonnettua purjoa n. 2 rkl
2. n. 150 g savukinkkua + 2 rkl kermaviiliä + 3/4 dl kurkkusalaattia + sinappia (tai kurkkusinappisalaattia) + ½ kpl punaista paprikaa ihan pieninä kuutioina
3. n. 125 g naudan suolalihaleikkelettä + ½ prk(100g) aurinkokuivattutomaatti tuorejuustoa + 3 puoliskoa aurinkokuivattuja tomaatin puolikkaita hienonnettuna
4. n. 150 g savukinkkua + 2 rkl kermaviiliä + 1 dl Kipparijuustoa pikkukuutioina
Kokosin kakun suoraan pienelle vadille eli 3 leipäviipaletta vierekkäin, kostutus reilusti sitten täyte...taas leipä jne... Peittelin halkaistulla muovipussilla kakun jääkaappiin tekeytymään yön yli. Painoksi laitoin tyhjän samanlaisen vadin ja sen päälle thden juustopaketin. Paahtoleipäviipaleista koottu kakku on paljon höttöisempää ja kerrokset lähtevät helposti liikkeelle kun kakkua siirtelee. Tiivistyy ja jämäköityy kyllä kymässä seuraavaan päivään mennessä.
Kuorrutukseen käytin 300 g kreikkalaista valkosipulituorejuustoa maitotilkalla löysytettynä
Reunoilla persiljaa ja paprikaa
Päällä koristeena naudan ohutleikkelettä, salaattia, kurkkua ja kirsikkatomaatteja
reunojen laittaminen näin on äärettömän hidasta, joten jos on paljon kakkuja tehtävänä niin ei kannata valita tätä koristelutapaa...paitsi jos on paljon tarkkoja apukäsiä! Minä tein vaan yhden kakun, joten maltoin istua pöydän äärellä ja tehdä juovat....pienen pienet paprikakuutiot on kuivattu paperilla hienontamisen jälkeen....
...ja tässäpä tämä "riemunkirjava" kakku valmiina....
Kommentit