Otin tänään kaupaan lähtiessäni sulamaan muutamia torttutaikinalevyjä. Aikomus oli tehdä niistä pientä suolaista ennen vieraiden tuloa....vaan kuinkas sitten kävikään. Tullessani kaupasta oven takana odottelivat jo kahdetkin vieraat..... joten siitä vaan tutumman vieraan "komensin" kauppakassien purkamiseen, jotta pääsin itse heti tekemään nämä uuniin.

Nämä suolaiset herkut syntyivät siis pika-pikaa vieraiden odotellessa kahvin valmistumista.  Ainakin Ekun keittiössä olen vastaavia jauhelihapäällysteisiä lähiaikoina nähnyt.... itsellä näitä tulee tehtyä yleensä joulun jälkeen pakastimeen jääneistä torttutaikinoista.

 

Aurainen versio oli tietenkin minusta parempaa....

 

Tässä on siis 3 kpl torttutaikinalevyjä ( Myllyn paras) kaulittuna ohuemmiksi. Päällyksen munalla voitelu ja mieleiset täytteet päälle. Tällä kertaa laitoin ohuen ohutta pippurileikkelettä pieninä kuutioina  150 g pakkauksen. Viipaloituja miniluumutomaatteja, punaleimaemmentalia raasteena n. 2 dl + yhteen lisäksi hieman Auraa. Sitten vaan pötkylät laitetaan 200-225 asteiseen uuniin kunnes ovat kypsiä eli 10-15 min. Parin minuutin jäähtymisen jälkeen leikkasin levyt pieniksi palasiksi.

Oli yksi vilaus, kun lautanen oli jo tyhjä....

Vielä jäi taikinalevyjä pakastimeen, joten pitää pian kokeilla Ekun tekemiä jauhelihatäytteisiä herkkuja. Periaatteessahan näihin käy vaikka mikä täytteeksi...täyte saisi olla aika voimakkaan makuista, koska taikina itsessaaän on niin mautonta. Täytteen alle voisi vaikka sipaista jotain voimakasta tuorejuustoakin ennen muita täytteitä....