Porsaankyljykset olivat tällä kertaa todella suuria... 2 kpl raakapaino oli  540 g.

1071773.jpg

Mandariinikyljykset valmistuivat näin; 2 kpl isoja porsaankyljyksiä -> nuijin kyljyksiä vähän ja ruskistin paistinpannulla tilkassa öljyä + maustoin molemmin puolin suolalla ja viispippurilla myllystä ja sitten laitoin kyljykset ihan kuiviltaan kypsymään vielä uuniin noin puoleksi tunniksi .

Sinä aikana tein paistinpannulla kastinneen eli kiehautin tilkan vettä ja ruokakermaa kiehuvaksi, lisäsin kreikkalaisittain maustettua tuorejuustoa ja suurustin vähän vaalealla kastikesuuruksella sakeammaksi. Ja kypsään kastikkeeseen lisäsin lähes yhden pienen purkillisen mandariinilohkoja ilman tölkin lientä ja vain sekoitin.... siitä huolimatta mandariini tahtoi hajota kastikkeessa.. vaan haitanneeko tuo mitään.. voi olla päinvastoin parempikin. Kyllä minä laitoin alkupuolella kastikkeen tekoa myös yhden kolmasosan lihaliemikuutiosta kastikkeseen.Muita makuja en tällä kertaa tarvinnut....

Sitten hurahutin kastikkeen kyljysten päälle uunivuokaan ja laitoin vielä hetkiseksi uuniin jotta sain tehtyä aterian muuten loppuun.

1071858.jpg

Omena-paprika-sipulihöystö

1 pieni sipuli lohkoina, ½ paprikaa suikaleina , ½ isoa omenaa lohkoina ja tilkka öljyä ja vielä tilkka soijakastiketta tai suolaa mausteeksi -> freesaa sipulilohkoja hetkinen paistinpannulla/kattilassa, lisää muut ainekset ja kypsennä vain hieman... omenan ei ole tarkoitus soseutua... itse laitan usein tilkan vettä paistinpannulle loppupuolella.. irrottaa maut pannusta ja estää aineksien liikaa ruskistumista, mutta vain tilkka, ei ole tarkoitus että höystössä on lientä. Sitten vaan lopuksi maustat ja hyvää on ja toimii millaisen lihan kanssa tahansa. Jos tykkäät hillosipuleista, niin niitäkin voi muutaman viskata sekaan... tai herkkusieniä.....tai...

Lisäksi tarjosin aterialla taatusti hyvää ja helppoa tehdä -> pakasteperunasosetta mikrossa valmistettuna. Me ihan oikeasti tykätään siitä!

Hyvältä maistui ja Dorakin sai osansa minun osuudestani kyljyksestä!