CIMG0154.jpg

Jos grilliruoat ja uudet perunat alkavat jo kyllästyttämään, niin maistuisiko tällainen ihan tavallinen valkosipuliperunoista tehty jauhelihalaatikko. Nesteenä ohjeessa käytetään ruokakermaa....olen aina ollut vannoutunut valion ruokakerman käyttäjä, vaan nyt kyllä en yhtään tykkää, kun jokunen aika sitten muuttivat ruokakerman tuommoiseksi karmean paksuksi. Tässäkin laatikkoruoassa luulisi käytetyn esim creme fraichea tms, kun kerma jää paksuna pinnalle, vaikka huuhtaisin purkin maitotilkalla ja laitoin senkin löysykkeeksi.

Valkosipulinen jauheliha-perunalaatikko

400 g naudan jauhelihaa

2 keskikokoista keltasipulia (tai 4 pientä varhaissipulia)

suolaa  (laitoin 1 tl)

mustapippuria myllystä monta kierrosta

pitsamaustetta (laitoin 2½ tl)

1 dl paseerattua tomaattia

1 pss = 750 g valkosipuliperunoita viipaleina (pakaste)

päällimmäisen perunakerroksen päälle vielä suolaa (laitoin n. ½ tl)

4-5 dl ruokakermaa (laitoin 4 dl + huuhtaisin purkit tilkkasella maitoa)

Päälle:

3 isoa tomaattia

n.3 dl juustoraastetta

Hienonna sipulit. Ruskista jauheliha ja sipulit paistinpannulla, lisää suola, pippuri, pitsamauste ja paseerattu tomaatti. Levitä puolet perunoista jäisenä uunivuokaan. Kaada jauhelihaseos päälle ja levitä se joka kohtaan. Lisää loput perunat pinnalle. Lisää ruokakerma vuokaan.Ripsauta vielä vähän suolaa päällimmäisen perunakerroksen päälle. Kypsennä ruokaa 200 asteisessa uunissa ½ tuntia ja laita sitten tomaattiviipaleet ja juustoraaste pinnalle ja jatka kypsentämistä vielä ½ tuntia. Tarkista ruoan kypsyys vuoan keskiosasta. Anna laatikon tekeentyä hetkinen annen tarjoamista.

CIMG0149-001.jpg

Ohjeella tehden ei tule mitenkään voimakkaasti valkosipulista laatikkoa, joten valkosipulia voisi vaikka lisätäkkin jauhelihan sekaan. Maustetuilla ruokakermoilla saisi myös uutta makuvivahdetta tähänkin laatikkoruokaan.