CIMG1146.jpg

Huhtikuussa tuli tehtyä useita mansikkatäytekakkuja.Tässä vielä yksi niistä. Kakun tein ystävän pyynnöstä ja toiveesta perhepiirissä vietettyyn muistotilaisuuteen.

CIMG1061.jpg

Täytekakun pohjana on 5 munan sokerikakkupohja, tehtynä 0,7 ohjeella. Laskentaperiaatteen pohjalle löydät täältä. Pohja on paistettu 4 litran vuoassa.

CIMG1128.jpg

Ystäväni halusi kakun alle kakkupaperin, joten kakun ja kakkupaperin välissä on valkoinen kakkupahvi. Työskentelyn ajaksi suojasin kakkupaperin reunat leivinpaperisuikaleilla, sillä kakku oli tehtävä tarjoilulautaselle suoraan, kun ei ollut nosteluapua.

CIMG1141.jpg

Kakussa on kahdessa välissä lohkottuja pakastemansikoita + seassa vähän sitomassa ja makeutta antamassa punaista marmeladia. Mansikkakerroksen päällä on miedosti sitruunalle maistuva rahka-kermaseos. Kakun kostutin spritellä. Päällä kotimaisia mansikoita ja kiille hyytelösokerista. Hyytelöseoksessa on veden lisäksi loraus mansikkamehua. Hyytelö näyttää kuvassa samealta, vaan kyllä se ihan nätin kiiltävä oli mansikoiden pinnalla.

CIMG1157.jpg

Kakkuun haluttiin reunoille pursotukset, joten minähän tein työtä toivottua. Kaikkiaan kakkuun käytettiin vispikermaa litran verran.

CIMG1150.jpg