IMG_20240128_094120_edit_94170080118346.

Valmistelin sunnuntaiaamun munakkaan ennen Daven kanssa aamulenkille lähtöä ja laitoin kypsymään heti kotiuduttuamme. Reilu 10 min, niin munakas oli valmis. Nyt jo laitteeseen luottaa, kun sen verran usein olen munakastakin tällä tehnyt.

Munakkaan kypsymiseen vaikuttaa moni asia esim. massan koostumus, vuoan materiaali ja kuinka paksulti munakasta on vuoassa, lämpötila yms. Airfryer-toiminnolla (af) aina kuitenkin kypsennän lämmön vaihdellessa 180-reiluun 200 asteeseen ja ajan vaihdellessa 8-12 min (kun 3-4 munan munakas) Miedommassa lämmössä menee kypsymiseen tietenkin hieman pidempi aika.

Munakas (kypsytys airfryertoiminnolla Russell Hobbs monitoimilaitteessa)

4 munaa

3/4 dl ruokakermaa (tai maitoa, vettä)

ripsaus suolaa

4 pientä siivua pippurikinkkua (=noin 30 g) hienonnettuna (tai muuta makua antavaa ainesta ja voi tätä laittaa enemmänkin)

2 pientä minitomaattia suikaleina

8 kpl miniluumutomaatteja paloiteltuna

10 cm pätkä kevätsipulin vihreää osaa

tuoretta persiljaa hienonnettuna noin 2 rkl

1 dl juustoraastetta

Valmistus

Riko munat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Lisää neste, persilja ja suolaripsaus (muita mausteita). Kaada (leivinpaperoituun) vuokaan. Ripottele pinnalle kinkku, paprika, tomaatti, kevätsipuli ja juustoraaste. Tasoita pinta lusikalla/lastalla niin että juustoraastekkin kostuu kauttaaltaan. Kypsennä Russelin af 200 astetta/10-12 min. (anna munakkaan olla vielä laitteessa jälkilämmöllä hetkinen)

IMG_20240128_092558_edit_94206054606405.

Af 200/12 min. Tuo pinnoitettu vuoka johtaa lämpöä hyvin, niin olis voinu piisata pari minuuttia lyhyempikin aika, varsinkin jos antaa munakkaan olla hetken jälkilämmöllä laitteessa.

IMG_20240128_094651_edit_94098746603113.

Jos tykkää vaaleammasta munakkaasta, niin asteita vähän pienemmälle ja aikaa pikkasen vähemmälle.

IMG_20240128_095010.jpg

Kyllä nyt taas jaksaa jatkaa sunnuntaipäivän touhuja.

Mukavaa vaalipäivää meille kaikille.