Porkkanagratiinia on tehnyt mieli ja monta päivää..... joten keittäessäni lisäkkeeksi babyporkkanoita yhdelle aterialle, keittelin samalla jo tähänkin porkkanat. Tottakait tuoreista uuden sadon porkkanoista sais eri ihanan makuista gratiiniakin, mutta meillä jatkuu pakastimen tyhjennysoperaatio, joten pakasteporkkanoiden on kelvattava tälläkin kertaa...

1247230291_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Porkkanagratiini

6-7 dl keitettyjä porkkanoita (paloiteltuna)

Gratiinikastike

n. 25 g rasvaa

½ dl vehnäjauhoja

2½-3 dl maitoa (kastike saaa jäädä sakeaksi)

1½ dl juustoraastetta ( jätä osa päälle)

suolaa

valkopippuria myllystä

(muskottia, jos tykkäät sen mausta, minä en laittanut)

Sulata rasva kattilassa, lisää vehnäjauhot, sekoita, lisää maito kylmänä ja sekoita koko ajan kunnes kiehuu. Lisää juustoraaste ja mausta kastike mieleiseksesi. Kaada kuuma kastike uunivuoassa olevien porkkanoiden päälle ja ripottele vielä vähän juustraastetta päälle. Gratinoi pinta uunissa 225 asteessa kunnes on ruskeatäpläinen.

Ohjeella tulee 5-6:lle ruokailijalle lisäkeruoaksi. Me söimme porkkanagratiinia chilisten lohkoperunoiden ja lihamurekkeen kanssa.

Aikaisemmin tekemäni kukkakaaligratiinin ohjeen löydät täältä.