Tein pitkästä aikaa voileipäkakkua. Oli ihan kiva väkertää tätä ....
Kalavoileipäkakku
Leipänä on kaupan graham- ja täysjyväpaahtoleipä ( yhteensä 20 palaa)
Kostutuksessa käytin kalaliemikuutiosta tehtyä kylmää kalalientä sitruunamehulla terästettynä
Tahnapohjina on 600 g pala lämminsavulohta ( perattu painojäi punnitsematta) -> siitä tein kolme tahnaa. Yhdessä tahnassa on lisäksi kermaviiliä, tuoretta kurkkua. Toisessa tahnassa on lisäksi creme fraichea, kipparijuustoa, tilliä, suolaa. Kolmannessa tahnassa on pohjana lohituorejuusto ja siihen sekaan laitoin vähän lämminsavulohta + mausteita. Neljännessä välissä on 2 keitettyä munaa hienonnettuna, reilu ½ prk raejuustoa, mausteita ja kylmäsavulohta ihan pieniksi palasiksi leikattuna n. 1 dl verran. Kakku oli täytettynä ja kaksinkertaisella muovilla + kuvulla peitettynä jääkaapissa yön yli ja kalan tuoksu puski läpi sittenkin hieman...
Seuravana päivänä kuorrutin kakun ruohosipulituorejuusto( 300 g)-maustamaton tuorejuusto(100 g) + pari lusikallista creme fraichea-seoksella. Reunoilla on koristeena hienonnettuja salaatinlehtiä ja päällyskoristeet kuvan mukaiset.
Kommentit