1468406.jpg

Pehtoorin perunalaatikon ohje on Valion ohje. Alkuperäinen ohje löytyy täältä. Vähän jouduin soveltamaan ohjetta..monestakin syystä.

Tässä ohje kopsattuna Valion sivuilta...suluissa minun huomautuksiani....

Pehtoorin perunalaatikko

5 annosta

300 g   paistijauhelihaa
1   sipuli
2   porkkanaa  (laitoin 3)
100 g   juuriselleriä ( en laittanut)
2 tl   Valio voita
1 tl   suolaa
1/2 tl   mustapippuria myllystä
1/2 tl   timjamia (laitoin pitsamaustetta)
6 - 8   perunaa
1 prk (200 g)   Valio raejuustoa
2 dl   Valio rasvatonta maitoa
2   munaa
50 g (1 dl)   Valio Polar 15 -juustoa raasteena
                        (juustoa en laittanut ollenkaan )
                        ( lisäksi laitoin vielä hieman aromat mausteseosta ja paprikajauhetta)

Ruskista jauheliha ja sipuli kevyesti pannulla. Lisää porkkanat ja pala selleriä raasteena. Mausta. Viipaloi kuoritut perunat. Lado uunivuokaan kerroksittain jauheliha-kasvisseosta, perunaviipaleita ja raejuustoa. Kaada päälle munamaito. Ripota päälle juustoraaste. Paista 200 asteessa reilu tunti. 1 annos sisältää energiaa 1175 kJ (280 kcal)

Muuten tein tämän ohjeen mukaan mutta pidin laatikkoa uunissa yli 1½ tuntia..lopussa miedommassa uunissa.

1468402.jpg

Minä laitoin puolet perunoista vuokaan, sitten jauhelihaseoksen ja raejuustoa ja sitten loput perunat. Ja päälle munamaito. Munamaidon määrä tuntui vähältä...mutta hillitsin himoni tehdä sitä lisää...kypsentämisen aikana perunat hupenivat ja kertaalleen painelin lastalla kypsentämisen aikana jotta päällimmäisetkin perunat kastuivat limeen...hyvin piisasi munamaito!
 
1468408.jpg
 
Meillä syödään aina perunalaatikkojen kanssa sokeroitua puolukkaa....
 
Meidän makuun laatikko oli hieman turhan miedon makuista, johtuen varmaankin osittain siitä etten laittanut selleriä ollenkaan laatikkoon .... joten seuraavalla kerralla laitan mausteita vähän runsaammalla kädellä.