CIMG9254-001-normal.jpg

Se on nyt sitten virallisesti talvi, koska maassa on lumi vielä nyt päivälläkin ja eka karjalanpaisti tuli hauduteltua kypsäksi.Tätä ruokaa  ei tee edes mielä kesällä, vaan talvella tulee tehtyä aika useinkin. Tällä kertaa tein oikein sipulisen version ja porkkanaakin laitoin sekaan reilusti.

Sipulinen karjalanpaisti

rasia karjalanpaistilihoja (750 g)

suolaa

kokonaisia mauste- tai mustapippureita n. 10 kpl

(lihaliemikuutio 1 kpl -> ei ole välttämätön)

laakerinlehtiä 2-3 kpl

vettä (niin että lihat peittyvät)

isoja keltasipuleita 2 kpl lohkoiksi leikattuna

3-4 porkkanaa kuorittuna ja pätkittynä

Laita lihat uunivuokaan + mausteet ja vettä niin että päällimmäisetkin lihat peittyvät. Kypsennä lihoja alussa 225 asteisessa uunissa välillä muutaman kerran sekoitellen noin tunnin verran. Lisää sitten sipulilohkot, porkkanat ja lisää vettä.... jatka kypsentämistä 175-200 asteisessa uunissa ainakin 2 tuntia.... kannenkin paistille voi päälle kypsentämisen loppupuolella laittaa, vaan jos et laita, niin muista seurata että lientä piisaa eli lisää vettä tarvittaessa. Minä hauduttelin karjalanpaistia kaiken kaikkiaan taasen lähes 4 tuntia...viimeisen tunnin lämpö oli vain 150 stetta. Liha oli ihanan mureaa, myös naudanliha.

 

CIMG9253-002-normal.jpg

Sipulit ja porkkanat hautuivat ihanan maukkaiksi lihojen seurassa.... vielä kun olisi ollut laittaa sekaan hautumaan muutama maksapalanen.