Ihastuin näihin pihveihin    Herkkuja ruokapöytään blogissa. Ainolla pihvit ovat kalkkunamurekepihvien nimellä, mutta minä tein pihvit kananpojan jauhelihasta. Näiden pihvien alkuperäinen ohje löytyy Yhteishyvän sivuilta. Näihin pihveihin makua antaa pääasiassa  punainen pesto....ja sitä tulee meillä käytettyä aika harvoin, joten kun eteen tulee mielenkiintoinen sitä sisältävä ohje...on ihan pakko kokeilla.

1807006.jpg

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Broilerimurekepihvit

(minulla tästä satsista tuli 9 kpl ohukaispannulla paistettuja pihvejä)

400 g broilerin jauhelihaa

1 kananmuna

1 dl punaista pestoa ( minulla oli  pesto rossoa, Rainbow)

1 rkl perunajauhoja

0,5 tl suolaa (minä laitoin ihan pikkasen enemmän)

mustapippuria myllystä

Sekoita kaikki murekkeen ainekset keskenään ja paista seoksesta pihvejä kevyesti rasvatussa paistinpannussa tai ohukaispannussa.

1807002.jpg

Meillä tykättiin broilerimurekepihveistä. Pihvit ovat helppoja ja nopeita tehdä. Tuo  Rainbow pesto maistuu aika reilusti pihveissä, joten kannattaa laittaa pestoa vähän varovaisesti, ettei maku lyö läpi kauheasti. Tuplatessa ohjeen, ei missään nimessä kannata tuplata myös pestomäärää, vaan kannattaa laittaa ensin vähemmän....

Tähteeksi jääneet pihvit menivät pakastimeen ja niistä tehdään hampurilaiset joku ilta.

1807004.jpg

Kylmässä ananas-ruohosipulikastikkeessa on kevyt kermaviiliä, tuoretta ruohosipulia, säilykeananasta, sinappia, suolaa, sokeria, valkoviinietikkaa.

Ananaskastikkeeseen oli tarkoitus murentaa vielä fetajuustoa sekaan, mutta oli tällaisenäänkin hyvää, joten jätin  fetaversion tekemisen toiseen kertaan.