1797095.jpg

Jauheliha-sinihomejuustopiirakka

(piirakkavuoallinen)

Pohja:

1 dl perunasosejauhetta

2 dl vehnäjauhoja

100 g rasvaa (kovana)

1 dl vettä

Täyte:

300 g jauhelihaa

1-2 sipulia

suolaa, paprikajauhetta, mustapippuria

1 dl kermaviiliä

1 dl maitoa

2 munaa

2-3 dl juustoraastetta

50-100 g sinihomejuustoa ( minä laitoin n. 75 g  -> mieto juuston maku valmiissa piirakassa)

4 miniluumutomaatia (tai muuta tomaattia)

Valmistaminen:

Pohja: mittaa kulhoon muusijauhe, vehnäjauho ja rasva ja nypi seos ryynimäiseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Painele taikina rasvattuun (korppujauhotettuun) piirakkavuokaan, pohjalle ja reunoille. Joku tykkäisi esipaistaa pohjaa ennen piirakan täyttämistä. Minä laitoin piirakan valmiiksi ja vasta sitten paistumaan ja ihan ok oli valmiina.

Täyte: Ruskista jauheliha ja sipuli paistinpannulla ja mausta seoa lämpimänä reilusti mausteilla. Sekoita jauhelihaseoksen sekaan maito, kermaviili, munat ja puolet juustoraasteesta. Maistele seosta ja mausta tarpeen mukaan lisää. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan. Levitä tomaattiviipaleet ja sinihomejuusto pieninä nokareina täytteen pinnalle. Ja päällimmäiseksi levitä loput juustoraasteesta.

Paista piirakkaa uunin alimmalla tasolla +175-200 asteessa 40-50 min. Minä laitoin paistamisen loppupuolella leivinpaperin piirakan päälle, kun halusin pohjankin paistuvan kunnolla ja annoin piirakan olla uunissa 50 min .... meillä tykätään aika ruskeaksi paistetuista piirakoista. Paistamisaikaan vaikuttaa tietenkin myös se, onko pohjaa esipaistettu....

1797088.jpg

1797090.jpg

Söimme jauhelihapiirakkaa sunnuntain vieraiden kanssa kahvipöydän suolaisena tarjottavana...osa syöjistä tykkäsi piirakasta enemmän kylmänä ( eivät tykkää sinihomejuustosta lämpimänä). Itse tykkäsin piirakasta enemmän lämmitettynä.....