Jokunen aika sitten tein lounaalle hillosipuleiden ja herkkusienien "miedontamaa" poronkäristyslihoista tehtyä lihapataa. Tässäpä ruokaan ohje...
Poronlihapata
270 g | poron käristyslihaa (Kylmänen) |
2-3 rkl | voita |
3-4 dl | vettä ( lisää tarvittaessa) |
iso keltasipuli hienonnettuna mustapippurirouhetta suolaa pieniä herkkusieniä kokonaisina (käytin yhden pienen säilyketölkillisen) hillosipuleita oman mieltymyksen mukaan (laitoin n. 15 kpl) |
Sulata käristysliha huoneenlämmössä n. ½ tuntia. Kuumenna paistinpannu kuumaksi. Sulata voi pannulla ja anna sen ruskistua. Lisää käristysviipaleet pannulle ja ruskista ne kunnolla + ruskistamisen loppupuolella lisää sipulit kuullottumaan pannulle. Kaada lihojen päälle vesi (sen verran että ainekset kunnolla peittyvät) ja lisää mausteet sekaan ja hauduta kannen alla liedellä ruoka kypsäksi. Lisää vettä tarpeen mukaan kypsymisen aikana. Miinä hauduttelin lihaa lähes 1½ tuntia, eikä se ollut sittenkään vielä ylikypsää mössöä. Pakkauksen ohje käskee kypsentöää lihaa vain ½ tuntia..... Lisää ruokaan kokonaiset hillosipulit ja herkkusienet ja anna niidenkin kuumentua.Tarkista kypsästä ruoasta maku. Tarjoile perunasoseen ja puolukkahillon/sokeroidun puolukkasurvoksen kanssa.
Maistui oikein hyvälle, vaikken poronlihasta niin kauheasti välitäkkään.
Kommentit