Helppoa ja nopeatekoista pannulasagnea tein elämäni ekan kerran jokunen viikko sitten. Eka oli kerta tuolloin, mutta ei viimeinen. Muutamia ohjeita katselin netistä ja otin Lidlin ohjeen ohjenuorakseni tehden siihen muutamia muutoksia.
Lidlin ohje löytyy täältä pikalasagne pannulla nimellä
Lidlin ohje ei ole mitenkään lihaisa, mutta sitä en lisännyt, jotta maistuu itsellenikin ja mulla sattui olemaan just 200 g jauhelihaa sulana. Nyt tein ohjeen mukaisen jauhelihaversion tuplana, mutta jatkossa teen kyllä muitakin ja vaikka kummallekkin erilaista. Jo alkujaan oli selvää, että haluan ruokaan myös jotain valkoista = ruokakermaa. Mausteita ja nestettä laitoin rutkasti enemmän, enkä kuorruttanut ruokaa uunissa.
Alla olevalla ohjeella valmistui kuvissa näkyvä pannulasagne. Tein siis Lidlin ohjeen kaksinkertaisena. Vaikka lasagne oli kypsänäkin vielä aika löysää, jouduin lisäämään siihen nestettä lämmitysvaiheessa.
Pannulasagne (jauhelihaversio Lidlin pikalasagne pannulla ohjetta mukaellen)
1 iso keltasipuli hienonnettuna
3 pulleaa valkosipulin kynttä hienonnettuna
200 g naudan jauhelihaa (tällä määrällä ei tule kovin lihaisaa ruokaa)
400 tlk tomaattimurskaa
2 dl vettä (lisäsin vettä kypsymisen aikana lähes toiset 2 dl, koska halusin ruoasta mehevää)
2 dl ruokakermaa (ei alkuperäisessä ohjeessa)
mustapippuria myllystä oman maun mukaan
kuivattua oreganoa
1 lihaliemikuutio/fondi
suolaa
ripsaus sokeria
7 kpl lasagnelevyjä
1-2 dl juustoraastetta pinnalle (tai mozzarella pallosta paloja)
Valmistaminen
Kuumenna paistinpannu ja lisää jauheliha ruskistumaan. Hiero liha muruiksi. Lisää hienonnettu sipuli sekaan kuullottumaan. Lisää pannulle mausteet, tomaattimurska, vesi (laita aluksi 2 dl) ja ruokakerma. Kuumenna kastike kiehuvaksi ja maistele makuja. Katko lasagnelevyt 3-4 osaan ja upota ne kastikkeeseen. Sekoita sen verran, että kastiketta menee levyjen väliinkin. Ruoka saa olla aika nesteistä tässä vaiheessa. Peitä pannu kannella ja anna ruoan kypsyä miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia, eli kunnes lasagnelevyt ovat pehmenneet. Minä kyllä sekoitin ruokaa kypsymisen aikana muutaman kerran varovaisesti paistinlastalla pohjaa myöten ja tässä vaiheessa lisäsin vettä. Makujakin voi tarkistaa kypsymisen aikana ja tarpeen mukaan niitä lisätä. Kun ruoka on kypsää ja maku mieleinen, laita juusto lasagnen pinnalle, kansi päälle ja anna tekeentyä miedolla lämmöllä kunne juusto on sulanut. Alkuperäisessä ohjeessa lasagne gratinoidaan uunissa, mutta minä en tämän takia halunnut uunia kuumentaa.
Jos lasagne on tarkoitus syödä saman tien, kannattaa sen antaa tekeentyä vielä kannen alla 5-10 min.
Ripottele tuoretta basilikaa lasagnen pinnalle, mutta mulla nyt ei sitä sattunut olemaan.
Tässä lasagnelevyt alkavat olla jo lähes kypsiä. Ruokaa kannattaa maistella tässäkin vaiheessa ja katsoa tarvitseeko lisätä nestetttä. Alkuperäinen ohje on jämäkämpää, minä tavoittelin nyt mehevää/kosteaa lasagnea.
Minä tein lasagnen jo edellisenä iltana valmiiksi ja tarkoitus oli, että lasagne on mehevää/löysää syöntivaieessakin. Näin löysän oloista oli ruoka kypsänä ja kuvittelin ettei tarvitseisi lisätä nestettä lämmitysvaiheessa, vaan toisin kävi.
Hyvää oli, vaikkei kovin juustoista ollutkaan. Ens kerralla laitan sulatejuustoa kypsymisvaiheessa kastikkeeseen.
Kommentit