IMG_20220616_110324.jpg

Pitkästä aikaa tein alkuviikosta suolaisia hyrriä.

Tein rahkavoitaikinan 3x ohjeen ja siitä puolesta taikinasta lohihyrriä. Lopusta taikinasta tein kinkkuhyrriä toisella kertaa. Käyttämäni rahkavoitaikinan ohje löytyy useammastakin postauksesta, esim tästä ihan ekasta hyrräpostauksesta.

Rahkavoitaikinaakin voi kaulita ja kääntää muutamaan kertaan, jos haluaa. Minä en ole katsonut tarpeelliseksi tehdä tätä vaihetta. Teen yleensä taikinan jo edelliisenä päivänä kylmään. Laitan sen muovipussiin ja taputtelen levymäiseksi ja kylmään. Siitä on sitten helppo ruveta kaulitsemaan levyä täyttöä varten.

original_5e25ffaa-d91d-4053-8e18-0d86826

Jähmettyneen taikinan (eli minulla on tässä pötkössä 1½ kertainen ohje) kaulitsin levyksi ja laitoin sille täytteet.

original_44433779-91e8-4a79-9f26-19f0740

Ihan ekana levitin taikinalevylle 200 g rasia lohituorejuustoa

Sen päälle levitin kylmäsavu- ja graavilohikuutioita (koska minulla sattui olemaan kumpaakin pakastimessa, voi käyttää myös vain toista tai vaikka lämminsavulohta), kalapalasten yhteispaino nahkoineen oli noin 500 g ja siitä tuli aika reilusti kalaa hyrriin.

Kalojen päälle levitin juustoraastetta (170 g pss)

Lisämakua antamaan laitoin levylle sipulin vihreitä varsia ja (pakastettua) purjoa hienonnettuna. Tilli sopisi tietenkin lisämausteeksi, vaan minä en sitä nyt halunnut laittaa. Myös pinaatti sopisi näihin oikein hyvin.

Napakka rullaus, liitoskohdan nipistely kiinni, taikinapötkön leikkaaminen kiekoiksi (sahateräisellä veitsellä sahaten, ei pelkästään painaen), kiekot pellille leikkauspinta ylöspäin, reilusti muna-vesiseoksella voitelu ja paisto 225 asteisessa uunissa kypsiksi. Koosta ja uunista riippuen paistoaika on 15-20 min. Minun uunit pruukkaavat paistaa pohjastaan tummemmiksi tasalämmölläkin, joten laitan näidenkin alle monasti 2 leivinpaperia päällekkäin, niin saavat olla koko paiston ajan keskitasossa.

IMG_20220616_110243.jpg

Nämäkin tykkään paistaa aika tummiksi. Aika usein laitan hyrrien pinnalle ennen paistoa juustoraastetta, mutta näihin en halunnut enää juustosssa pinnalle, että kala näkyisi. Eikä makukaan sitä enää tarvinnut.

Minulla pötköstä tuli 32 kpl hyrriä.

IMG_20220616_113545.jpg

Hyrrät ovat sekä haaleina, että kylminä hyviä. Jos lämmität, niin älä lämmitä liian kuumiksi, ettei rakenteesta tule lötkö. Ite tykkään näistä ihan kylminäkin.