1 munan munakaslätty. Täytteenä kinkkua, juustoa ja kevätsipulia
Pitkästä aikaa kävin Merilaisen myyntiautolla torilla. Sieltä lähti ekaa kertaa mukaan tällaiset ohuet 100% täysjyväkauraleivät. Jollain kumman tavalla (vaikka ovatkin ohuita ja aika tiivistä leipää) tykästyin näihin ja aamiaisleipänä nämä tulivatkin syötyä.
Ruisleivällä savusiikaa, majoneesia ja tuoretta
Veriappelsiinia on tullut popsittua paljon lähiviikkoina. Tämänkin aamun leipänä savusiika-majoneesileipä vihreillä lisillä.
Rahka-maitopohjainen kauratuorepuuro pensasmustikoilla, appelsiinilla ja pähkinöillä.
Graavia siikaa (mitä suolasin itse lisää, oli pakko, kun ei ostosiiassa ollut juur ollenkaan suolaa) saaristolaisleivällä. Pinnalla kotitekoista sitruunamelissasuolaa. Herkkua.
Loppiaiseksi paistettiin uusi kinkku ja minäkin söin peräti pari kertaa kinkkuvoileipää reilulla sinapilla. Viili kuuluu aika usein nykyisin aamupalaani puuron tilalla.
Pekonimunakasta, leipää, maitokahvia ja tuoretta.
Tässä pekonimunakkaassa on 4 siivua pekonia hienonnettuna (ensin paistettu pannulla) ja siihen lisättynä 4 munaa + 4 rkl vettä seos ja hienonnettua kevätsipulia.....kypsennys ja vielä pintaan mustapippuria myllystä ja kevätsipulia. Pekonista tuli ihan riittävästi suolaisuutta. Avomunakkaana syötiin tämäkin.
Kommentit