Pitkästä aikaa meillä on tänään pullantuoksuinen koti...

Näitä ihania pullia olen tehnyt monet kerrat bloggailuaikoinani, vaan jostain syystä ohje on jäänyt aina laittamatta blogiini.

Tänä aamuna oli pitkästä aikaa pullantekofiilis, joten näitäkin ihania rahkapullia muruseoksella tein jo pääsiäistä silmällä pitäen ja samalla tein myös ihan tavallisia kanelikierrepullia.

 

 

HUOM! alla oleva ohje on iso, joten jos et halua tehdä noin sataa pullaa, on syytä pienentää ohjetta itsellesi sopivaksi. Rahkatäytteen ja muruseoksen määrä on mitoitettu 1½ litran pullataikinalle, kun pullista tekee raakapainoltaan n. 50 g pullia.

 

Rahkapullat muruseoksella

Pullataikina:

1½ litraa maitoa

150 g hiivaa

6 dl sokeria

3 tl suolaa ( nykyisin laitan suolaa enemmän, vähintään 1 tl enemmän, käytän hienoa merisuolaa) 

3 rkl kardemummaa

3 kpl kananmunia

300 g sulatettua haaleaa rasvaa

vehnäjauhoja ( vajaa 3 kg)

 

Rahkatäyte:

400 g maitorahkaa

500 g voita

400 g sokeria

200 g vaniljakreemijauhetta

 

Muruseos:

100 g voita

100 g sokeria

200 g vehnäjauhoja

 

Pullien voiteluun:

2 kpl kananmunia

 

1. Valmista PEHMEÄ pullataikina tavalliseen tapaan ja kohota liinan alla.

2. Pyörittele kohonneesta taikinasta pyöreitä pikkupullia (raakapaino 50-55 g)  ja kohota nekin lämpimässä paikassa.  

3. Valmista rahkatäyte sekoittamalla rahkaan pehmeä voi hyvin vatkaten, lisää sokeri ja vanilliinikreemijauhe ja vatkaa seos tasaiseksi.

4. Valmista muruseos sekoittamalla ainekset ryynimäiseksi seokseksi esim. käsin nyppimällä.
Lisäys 17.4.14 Valmista muruseos sähkövatkaimella sekoittamalla, paljon helpompaa, eikä käsien lämpö klönttäännytä rasvaa. Älä kuitenkaan vatkaa liian kauaa koneellakaan...vain murumaiseksi.

5. Paina kohonneisiin pulliin keskelle syvennys esim. pienellä lasilla tai muutamalla sormella (itse tykkään tehdä näin....isompi kolo kuitenkin mitä yhden sormen)

6. Voitele pullat kananmunalla.

7. Täytä kolo ensin rahkatäytteellä ( pursottamalla kätevää, nopeaa ja siistiä... reilun rkl verran per pulla) ja ripottele muruseosta rahkatäytteen päälle.

 8. Paista pullat tavallisessa uunissa 200-225 asteisessa uunissa kauniin vaaleanruskeiksi... aikaa menee noin 15 min.

 9. Käsittele kuumia pullia varovaisesti, sillä pullien rahkatäyte on pehmeää otettaessa pullia pois uunista. Anna pullien jäähtyä rauhassa. Pullia ei myöskään saa laittaa päällekkäin jäähtymään.

 

 

... uuniin tämän näköisinä...                     

  ... ja uunista ulos...

                      

 

Hyviltä maistuivat kotitekoiset kanelikierrepullatkin