IMG_20210611_122543.jpg

Raparperiaiheiset postaukset jatkuvat. Tämä puuro on taatusti mielipiteitä jakava, niin meilläkin. Entisaikaan raparperi-riisipuuroon laitettiin lisäksi vielä rusinoita kiehumaan sekaan, vaan ne minä jätin pois. Nesteeksi laitoin ihan vaan vettä, mutta esim omena- tai appelsiinimehu käy oikeinkin hyvin osittaiseksi nesteeksi. Mausteena on ripsaus kanelia ja sokerin ohella lisämauun tuojana monissa ohjeissa on siirappi. Näitä minäkin laitoin. Monissa ohjeissa laitetaan vähemmän riisiä (llitralle nestettä vain 1 dl riisiä) ja lopussa suurustetaan vielä vesi-perunajuhosuuruksella puuro. Ite en oikein tästä versiosta tykkää, joten laitan riisiä enemmän.

Tässäpä raparperi-riisipuuron ohje sellaisenaan mitä minä puuron toteutin.

Raparperi-riisipuuro

1 litra vettä (toki voisi laittaa osan esim. appelsiini- tai omenamehua)

vähintään 1 dl sokeria

ripsaus suolaa (kannattaa ehdottomasti laittaa, vaikka tätä ei yleensä ohjeissa ole)

1½ dl puuroriisiä

400 g raparperiä paloiteltuna (kuorittuna, jos niin on tottunut tekemään)

kanelia oman maun mukaan

siirappia loraus (tai sokeria enemmän)

vaniljasokeria (noin 1 tl)

(monet vanhat ohjeet käskevät lisäämään myös rusinoita sekaan)

-------------------------------------------------------------------------------

Lisäkkeeksi niin halutessaan esim kotimaisia mansikoita.

Valmistaminen

Laita vesi ja sokeri kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi.

Lisää puuroriisit ja raparperit kattilaan ja kypsennä puuro kypsäksi….minulla memi noin ½ tuntia. Minä tykkään, että raparperit soseutuvat kokonaan puuron sekaan, vaan jos tykkäät raparperisattumista, kannattaa raparperinpalaset laittaa puuron sekaan loppuvaiheessa kypsymään. Lisämausta puuro siirapilla, suolalla, vaniljasokerilla ja kanelilla. Maistele puuroa.

(Jos puurosta sattuu tulemaan omaan makuusi turhan jankkia, makua kyllä piisaa, että puuron voi löysyttää vesilorauksella.)

Anna puuron jäähtyä. Jäähtyessään puuro sakeutuu/jämäköityy.

Syö puuro haaleana maidon (tai vaniljakastikkeen) kanssa tai ihan kylmänä/jääkaappikylmänä, kuten minä tällaisesta puurosta eniten tykkään.

HUOM! jos puuron vaisu väri ei houkuta, voi puuron sekaan laittaa kiehumaan esim. mansikoita / tai laittaa kotimaisia mansikoita syöntivaiheessa annokseen kokonaisina/paloina/soseena.

IMG_20210611_094815.jpg

Tässä puuro on vasta kypsymisen alkupuolella. Eihän tämä mitään kaunokaista ole, vaan jos väri ei miellytä, kannattaa laittaa mansikoita sekaan tai mehuksi osittain appelsiinimehua.

IMG_20210611_122410.jpg

IMG_20210611_122637.jpg

Meillä raparperi-riisipuuron tykkäämisasiat menevät tietenkin niin, että kanssasyöjä ei tykkää ja minä tykkään.