Laiskuusko lie iskenyt, vai mikä, vaan nyt on tullut kokeiltua muutamia sekoitettavia kakkuohjeita. Jotkut kokeilut eivät päädy tänne blogiin, vaan tämä kinuskisydämen blogista napattu ohje ylitti minullakin julkaisukynnyksen. Helppo ja nopea tehdä, ei vatkailuja ja lopputuloksena mehevä ( ei kuitenkaan tinttana ) maukas kakku. Makuaineena olen kokeillut vaan omenasosetta ( kiitos siskoni...viimeinen prk menossa) ja parilla eri kerralla vaihdellut mausteita, vaan Kinuskisydämen Outi kertoo kakun olevan hyvää myös puolukkasursosversiona. Ja kaiken lisäksi kakku on vielä munatonkin.

 

Jostain kumman syystä haluan aina tämän kakun tehdä tasapohjavuokaan, enkä kahvikakkuvuokaan... vaan jokainenhan voi valita mieleisensä kakkuvuoan.

 

Helppo sekoituskakku
 
( paistoin 2 litran tasapohjaisessa vuoassa)
 
4dl jauhoja
3dl sokeria
1½ tl soodaa
1 tl inkivääriä
½ tl neilikkaa
2 tl kanelia
1 tl jauhettua kardemummaa
1½ dl omenasosetta
1½ dl sulatettua margariinia tai voita
3 dl maitoa ( tai muuta nestettä)
 
Laita uuni kuumenemaan 160-175 asteeseen. Voitele ja jauhota vuoka. Sekoita kaikki kuivat ainekset keskenään. Lisää jauhoihin rasvasula, omenasose ja maito yhdellä kertaa ja sekoita sitten heti tasaiseksi taikinaksi esim pallovatkaimella. Taikina on löysää, vaan hyvä kakku siitä tulee rakenteeltaan. Kypsennä kakkua 45-60 minuuttia, vuoan muodosta ja materiaalistakin riippuen. Kokeile kakun kypsyys tikulla keskeltä kakkuosaa ( kuiva tikku = kypsä kakku) Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.

 

Ohjeen maustemääriä olen muuttanut alkuperäisestä ohjeesta, koska en tykkää esim voimakkaasta neilikan mausta. Minun ohjeen maustemäärillä tulee miedon makuista kakkua. kakkuohjeen sokerimäärää olen aikonut hieman vähentää, vaan en ole vielä saanut kokeiltua...
 

Meillä kakku on syöty ihan arkiherkkuna, joten en ole kakkua sen kummemmin koristellut. Vaan voisihan tuohon ainakin tomusokeria siivilöidä päälle. Vielä minä tätä kakkua teen kahvikakkuvuoassakin