Näihin piirakoihin ihastuin Ei makeaa mahan täydeltä-blogissa, Nasuttaja kirjoitti ottaneensa ohjeen  Hellapoliisilta. Piirakat ovat heillä pehmeiden kebabtaskujen nimellä, mutta minä laitan nämä ihan vaan kebabpiirakoiden nimellä. Linkkien takaa löytyy alkuperäinen ohje.... minä tein ohjeesta maatiaisversion ja muutin ohjetta jonkin verran, joten kirjoitan ohjeen kuten minä piirakat tein. Periaatteessa pohjien taikinaksi käy vaikka lihapiirakoiden taikina.

1933283.jpg

Ohjeella tulee n. 20 kpl isoja kebabpiirakoita, joten jos et halua tehdä niin paljoa, on ohje syytä vaikka puolittaa....

Kebabpiirakat

(n. 20 kpl aika isoja piirakoita)

5 dl vettä

50 g tuorehiivaa

2 tl suolaa

1½ rkl sokeria

1 dl öljyä

2 munaa ( ei ole välttämätön taikinassa)

n.8 dl hiivaleipäjauhoja

n.8 dl vehnäjauhoja

Täytteeksi: kebablastuja,  (kaupasta ostettua tai kotitekoista...minä käytin aika reilusti maustettua kotitekoista n. 800 g), kebabkastiketta/ketsuppia, juustoraastetta / mozzarellaviipaleita

Voiteluun: kananmunaa ( alkuperäisessä ohjeessa rasvasula)

Koristeeksi: seeesaminsiemeniä / juustoraastetta tms.

Valmistaminen:

Lietä hiiva lämpimään veteen. Lisää kaikki muut ainekset ja alusta jauhoilla pehmeäksi taikinaksi.

Kohota taikinaa lämpimässä paikassa  ½ tuntia -tunti.

Hiero kohonneesta taikinasta tasainen pötkö, jaa se 20 yhtä suureen osaan. (Pyöritä osat palloiksi...minä jätin tämän vaiheen väliin) Kaulitse osiot pyöreiksi litteiksi lättänöiksi, jaa täyte, taita puolikuun mallisiksi ja ummista piirakat esim. painamalla haarukalla. kts.kuva.

Piirakat voisi tehdä myös tällä tapaa, kuten lihapiirakatkin. Linkin takaa löydät erilaisia piirakan ummistamistapoja.

Kohota piirakoita vielä n. 15 min lämpimässä paikassa.

Voitele ja koristele. ( pistä haarukalla höyryreikä piirakkaan)

Paista piirakat vähän yli 225 asteen lämmössä reilu 10 min.

Piirakat maistuivat erittäin hyville lämpiminä ihan sellaisenaan...ne voisi myös halkaista ja täyttää lisäksi kasviksilla..... minusta piirakat olivat hyviä myös kylmänä.

 

1933281.jpg  1933290.jpg

Minä laitoin osaan piirakoista juustoksi mozzarellaa ja osaan ihan tavallista juustoraastetta.

1933282.jpg

Tykkään kiiltävästä pinnasta leivonnaisissa, siksi voitelin piirakat munalla ennen paistamista...osaan laitoin seesaminsiemeniä koristeeksi...

1933284.jpg

...ja toisiin laitoin juustoraastetta. Juustosta tykkäävänä, nämä olivat oikein mieluisia meille.

Näitä tullaan meillä tekemään ihan varmasti vielä monet, monet kerrat. Nämä ovat hyvin paljon samanlaisia kuin pitsapiilot, eri täyte vain ja pikkasen eri suhteilla pohjataikina.

Mikäli tykkäät kebabista, niin näitä kannattaa kyllä kokeilla...joko alkuperäisellä ohjeella tai tällä millä minä tein.... Nam!