Tänä vuonna ei olla kovin montaa kertaa vielä joulutorttuja paisteltu, vaan vielähän tuota ehtii. Näissä kaikissa oli taikinana voinen Myllyn paras torttutaikina.
Viime vuonna jäi iteltäni kuusitortttumalli (kuvat 1 ja 2 ) kokeilematta, mutta nyt kokeilin. Kiva malli, mutta omille nakkisormille tässä on tekemistä, vaikka itsessään malli ei vaikea olekkaan.
Kuusitorttuun löytyy selkeä malli esim meillä kotona-sivustolta. Ja youtubesta löytyy taatusti videoita vaikka kuinka paljon. Minä kaulitsin torttutaikinaneliötä ohuemmaksi ajatuksena että tortusta tulisi litteämpi ja nakkisormisen olisi hieman isompi helpompi taitella. Yläkuvan etummaisessa tortussa oli lopetuskohdassa hammastikkukiinnitys ja kauniimpi siitä tuli mitä muut.
Kaikki tortut paistoin 200-225 asteessa keskitasolla kunnolla ruskeiksi.
Kukkatorttu. Kulmat tein lusikalla painaen. Monet ovat tehneet kukkamalliin oman muotin metallista. Keskelle riittävän iso painallus/syvennys, niin löysempikin täyte pysyy.
Kukkatortuissa on valmista vaniljakreemiä keskellä ja sen päälle laitettuna miehen toiveesta luumutorttutäytettä.
Sydän torttumalli on meilllä tykätty, toki myös pullamallina pullataikinasta tehtynä.
Tähänkin on hyvä ohje meilltä kotona-sivustolla.
Etualalla uusin torttumalli mitä olen kokeillut muutaman kerran. Tästä mallista olen nähnyt videonpätkiä pyörimässä somessa. Tässä mallissa on 2 sydäntä päikseltään.
Pienet letit ovat suolaisella täytteellä tehtyjä.
Kommentit