CIMG9483-005.jpg

Vieläkö sinulla on omenasosetta tähteenä viime vuoden sadosta? Tai muukin hedelmäsose käy tähän kakkuun.

Jostain kummasta syystä lähes kaikki tämän kahvikakun kuvat olivat ihan viirullisia, joten siihen asti kun teen tätä toistamiseen, kelvatkoon yllä oleva kuva. Muutama rasiallinen viime vuoden omenasosetta on vielä jäljellä, joten pian taas tätä kahvikakkua teen.

Aikaisemmin olen laittanut blogiini kaneli-omenasosekahvikakun ohjeen (rusinainen versio, ne voi jättää pois, jos ei tykkää) ja mausteisen omenasosekakun ohjeen.

Tämän ohjeen olen ottanut Tarulta. Olen muokannut ohjetta hieman, lisäten esim. vähän suolaa terästämään muita makuja.

Kaneli-omenasosekakku

(tarvitset väh. 2 litran vuoan)

3 kananmunaa

2 sokeria

150 g voita sulatettuna

3 dl kermaa (tai kerma-maitoa)

2 dl omenasosetta

5 tl kanelia

3 tl vaniljasokeria

1½ tl kardemummaa

5 1/2 dl vehnäjauhoja

4 tl leivinjauhetta (määrä tuntuu paljolta, mutta laitoin tämän määrän)

½ tl suolaa (hieman enemmänkinkö?)

Valmistaminen

Vatkaa munat ja sokeri hyväksi paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi.

Lisää kerma, sulatettu voi ja omenasose vaahtoon sekoitellen nostellen.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi sekoitellen nostellen taikinaan. Sekoita taikina ihan tasaiseksi.

Kaada taikina esikäsiteltyyn vuokaan. (vuoasta riippuen voitelu ja jauhotus)

Paista kakku noin 160 asteissa uunissa noin tunti. Voi mennä vähän ylikin. Kokeile tikulla kypsyys kakkuosan keskeltä. Kuiva tikku = kypsä kakku.

Anna kakun jäähtyä hetkinen vuoassaan ja kumoa se sitten varovaisesti ritilälle/vadille.

Tämäkin kakku vaan paranee, kun sen antaa olla muutaman päivän hyvin suojattuna viileässä.