Meillä syötiin tänään lounaalla nopeatekoista keltaista kalakeittoa. Keiton väri tulee kurkumasta ja cyrrystä.Sipuliksi laitoin keittoon reilusti keltasipulia ja purjoa. Liemi on aika kermainen, vaan vähemmälläkin kermalla tulee hyvä.
Keltainen kalakeitto
sopivasti vettä (noin 7 dl).
1 oikein iso keltasipuli hienonnettuna
3 isoa porkkanaa kuorittuna ja lanteiksi leikattuna
5 oikein isoa perunaa kuorittuna, lohkottuna ja huuhdottuna
½ keskikokoisesta purjosta puoliviipaleina
400-500 g pakasteseitä kohmeisena kuutioiksi leikattuna (tai muuta ruodotonta kalaa)
3-4 dl kermaa/ruokakermaa (minä laitoin 4 dl, niin sain oikein kermaisen liemen)
nokare voita
suolaa
currya
kurkumaa (laita aluksi vajaa ½ tl...yllättävän pieni määrä värjää keiton keltaiseksi)
sitruunapippuria
tuoretta tilliä reilusti
Kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi. Lisää keltasipuli ja porkkanat ja anna kypsyä 10 min. Lisää perunalohkot ja kypsennä ne lähes kypsiksi. Lisää kattilaan purjo, kalapalat ja (ruoka)kerma ja anna kypsyä kunnes kaikki on kypsää. Lisää keittoon kaikki mausteet ja anna sen tekeytyä muutama minuutti kannen alla poissa kuumalta levyltä. Tarkista makua ja lisää tarvittaessa mausteita. Sekoittele varovaisesti valmista keittoa, ettei kala muusaannu ihan olemattomiksi paloiksi.
Me kumpikin tykätään kalakeitosta ja ylläolevasta keittomäärästä syödään kanssasyöjän kanssa 2 kertaa.
Kommentit