Tällaista ruokaa syötiin ruokavieraiden kanssa.... parmesanbroileria, couscoussia, kasviksia ja ihan tavis lisukesalaattia.
Broilerina on tällä kertaa kananpojan ohutleikkeitä (ovat jo miedosti suolattuja) ja ihania olivatkin....
Parmesanbroileri
1 iso pkt kananpohajn ohutleikkeitä (7 kpl miedosti suolattuja)
Kieryttelyseos:
n. 1½ dl korppujauhoja
n. 1 ½ dl parmesanraastetta
suolaa
mustapippurirouhetta
paprikajauhetta
(kuivattua persiljaa)
Lisäksi tarvitaan rasvaa paistamiseen (käytin nokareen oikeaa voita + lorauksen rypsiöljyä)
Jos lihat ovat suolattomia, suolaa ne...minä en laittanut yhtään lihoihin lisämakuja, ainoastaan kierittelyseokseen. Sekoita kierittelyseoksen ainekset ja maistele seos mieleiseksi...saa olla ihan topakasti makuja. Kierittele lihat ihan sellaisenaan seoksessa... ja anna pinnan hieman kuivahtaa työlaudalla. Paista/kypsennä lihat rasvassa paistinpannulla molemmin puolin läpikypsiksi tai tee kuten minä elin otin pinnan kiinni vaan pannulla ja kypsensi n.200 asteisessa uunissa n. 10 min just ennen kun ruokailijat saapuivat... ja olivat hyvän meheviä.... Kypsyys kannattaa tarkistaa ihan vaikka mittarilla tai silmämääräisesti leikaten lihan keskelle pieni viilto ja katsomalla että väri on muuttunut valkoiseksi..... kuivaksi ei kuitenkaan kannata kypsentää.
Curry-ananaskastikkeessa on n. 25 g rasvaa, ½ dl vehnäjauhoja, currya reilusti, ananasta, vettä+ ruokakermaa yhteensä 5 dl TAI 5 dl maitoa, suolaa, ripsaus sokeria ja jauhettua valkopippuria
Jälkkärinä aterialla nautittiin kaffen kanssa mangosemifreddoa.
Kommentit