CIMG6517-003-normal.jpg

Tällaista ruokaa syötiin ruokavieraiden kanssa.... parmesanbroileria, couscoussia, kasviksia ja ihan tavis lisukesalaattia.

Broilerina on tällä kertaa kananpojan ohutleikkeitä (ovat jo miedosti suolattuja) ja ihania olivatkin....

Parmesanbroileri

1 iso pkt kananpohajn ohutleikkeitä (7 kpl miedosti suolattuja)

Kieryttelyseos:

n. 1½ dl korppujauhoja

n. 1 ½ dl parmesanraastetta

suolaa

mustapippurirouhetta

paprikajauhetta

(kuivattua persiljaa)

Lisäksi tarvitaan rasvaa paistamiseen (käytin nokareen oikeaa voita + lorauksen rypsiöljyä)

Jos lihat ovat suolattomia, suolaa ne...minä en laittanut yhtään lihoihin lisämakuja, ainoastaan kierittelyseokseen. Sekoita kierittelyseoksen ainekset ja maistele seos mieleiseksi...saa olla ihan topakasti makuja. Kierittele lihat ihan sellaisenaan seoksessa... ja anna pinnan hieman kuivahtaa työlaudalla. Paista/kypsennä lihat rasvassa paistinpannulla molemmin puolin läpikypsiksi tai tee kuten minä elin otin pinnan kiinni vaan pannulla  ja kypsensi n.200 asteisessa uunissa n. 10 min just ennen kun ruokailijat saapuivat... ja olivat hyvän meheviä....  Kypsyys kannattaa tarkistaa ihan vaikka mittarilla tai silmämääräisesti leikaten lihan keskelle pieni viilto ja katsomalla että väri on  muuttunut valkoiseksi..... kuivaksi ei kuitenkaan kannata kypsentää.

 

CIMG6513-normal.jpg

CIMG6517-002-normal.jpg

Curry-ananaskastikkeessa on n. 25 g rasvaa, ½ dl vehnäjauhoja, currya reilusti, ananasta, vettä+ ruokakermaa yhteensä 5 dl TAI 5 dl maitoa, suolaa,  ripsaus sokeria ja jauhettua valkopippuria

 

Jälkkärinä aterialla nautittiin kaffen kanssa mangosemifreddoa.