1993745.jpg

Cannelonit broileritäytteellä

1 pkt canneloneja

600-700 g broilerin filesuikaleita ( minulla oli puolet maustamatonta ja puolet pipurimarinoituja)

2 rkl öljyä

2 dl pakastesipulia

10 cm pätkä purjoa hienonnettuna

250 g pakaste herne-maissi-porkkanaseosta

1 dl vettä

4 rkl taco-kastiketta ( medium)

1 iso valkosipulin kynsi

2 tl oreganoa

1 tl basilikaa

suolaa (3/4 tl)

pippuria myllystä muutama kierros

2 dl juustoraastetta

päälle:

400 g  tomaattimurskaa

1 tlk kolmen juuston ruokakermaa

2 dl  15 % ruokakermaa (maustamaton)

1 dl maitoa

juustoraastetta ( n. 2 dl)

Leikkele broilerisuikaleet pienemmiksi paketissa saksilla. Kuumenna iso paistinpannu ja ruskistele öljytyllä pannulla lihasuikaleet kevyesti. Lisää mausteet, sipulit, purjo, vesi ja pakastekasvikset pannulle ja anna kypsyä 10 min kannen alla. Maistele seosta ja lisää tarvittaessa mausteita. Myös kanaliemikuutiota/fondia voi käyttää maustamisessa. Anna seoksen jäähtyä ja lisää juustoraaste sekaan.

Laita täytettä canneloniputkien sisään työntäen pikkulusikalla. Täytä kaikki putket täyteen ja laita ne laakeaan uunivuokaan.

Kaada cannelonien päälle tomaattimurska, maito ja kermat  sekä ripottele juustoraastetta päälle.

Kypsennä cannelloneja n. 200 asteisessa uunissa 30 - 40  min. Kurkkaa aina välillä, etteivät tummu ja kuivu liikaa.

Oli ihan ok ruokaa... jostain kumman syystä meidän mieleen olivat muitenkin enemmän aikaisemmin tekemäni jauhelihatäytteiset herkkucannelonit....