Tässäpä joitain aamupaloja lähiviikoilta.
Aika monta kattilallista luumukiisseliä ollaan syöty tämän vuoden puolella. Ihan sellaisenaan, puurojen lisänä ja minä viilin lisäkkeenäkin.
Esim Martoilta löytyy ihan ok perus luumukiisselin ohje. Minä maustan vesipohjaisen luumukiisselin kanelilla, sokerilla, suolalla ja ehdottomasti sitruunamehulla. Kiisselin sakeus on niin makuasia, että sitä kannattaa tsekata tekeepä millä ohjeella vaan. Minun kiisselit ovat edelleenkin suurustettuja tukusta ostettavalla marja- ja hedelmäsuurusteella, eikä perunajauhoilla.
Tätä Maizenasuurustetta on ollut tarkoitus hommata ja testata, mutta ajatustasolla on vieläkin. onkohan kukaan blogissa kävijöistä käyttänyt tuota?
Mansikkainen chia puuro/vanukas. Pohjana maustamaton jogurtti. Sitkas leipä jäi minulla ihan vakikäyttöön. Toinen syöjä meillä ei sitä syö. Lähiaikoina on sitkas leipä muuttunut ohuemmaksi ja kuivemmaksi. Oottekos muut huomanneet? Nytkin oli vasta kauppaan tullut ja aika kovaa oli, tosin luastaa varmaan paremmin tuorenäkkäri nimityksen nykysellään. Hampaita vaan saa varoa syödessä, etti käy kalpaten...
Kylmä riisipuuro marjoilla/marjasopalla on ollut aina yks oma herkkuni. Tokihan kylmästä riisipuurosta sais kermalisäyksellä riisifrutin tapaistakin herkkua, mutta minä en kaipaa tähän kermoja.
Oman olotilan takia, juon aina välillä aamuteet, enkä kahvia. Mustikka-vadelma/mansikka chiavanukas pistaasipähkinöillä on yks oma lemppari chiavanukkaista.
Omaan aamupalaani kuuluu nykysellään lähes joka aamu joku pieni makea. Leivon leipomon pikkuleipä, pala pala makeaa piirakkaa tms. Pakastimen kätköistä löytyi palanen pähkin--kookos-kirsikkakahvikakkua ja sillä herkuttelin muutamina aamuina.
1 munan iso tonnikalatäytteinen (tässä täytteenä tonnikalaa ja paprikaa, eikä kinkkua) munakaslätty on yks omia lemppareita, mikä valmistuu kaprissa minuutissa paistinpannulla tehtynä.
Välillä tekee hyvinkin suolaista mieli aamupalallakin. Tällöin maistuu esin muna-sillivoileipä silliliemessä pehmenneen sipulin kanssa.
Aamupala voi vaihdella hyvinkin paljon oman olotilan takia, mutta joka aamu nykysellään kuitenkin jotain syön. Toisin kun vuosikymmeniä, milloin mentiin ihan ilman aamupalaa. Tunnustan kylläkin, että ihan on pitänyt opetella syömään aamupalaa.
Kommentit