IMG_20210804_165641.jpg

Viime viikolla paistoin pitkästä aikaa vohveleita. Tällä ohjeella tulee pehmeitä perusvohveleita. Vähän laitoin sokeria makua antamaan, vaikka lisukkeina olikin sokeroituja lakkoja ja osa söi vohveleita kotitekoisen mansikka-omenasoseen kanssa ja kinuskinen kermavaahto kruunasi annoksen.

Vohvelit 

(minun vohvelipannulla tehtynä tuli16 kpl )

8 dl maitoa

4 isoa kananmunaa 

6½ - 7dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1½ tl suolaa

½ dl sokeria (tällä määrällä ei tule kovin makeita)

50 g sulatettua voita taikinaan

Lisäksi tarvitaan öljyä (noin ½ dl) vohvelipannun pintojen voiteluun

Vatkaa kulhossa munien rakenne rikki. Lisää maito. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Vatkaa jauhoseos munamaidon joukkoon. Lisää suola ja rasva. Anna taikinan turvota noin 15 minuuttia.

Kuumenna vohvelipannu. Öljyä pannun pinnat kevyesti pullasudilla. Paista taikinasta vohveliraudalla vohveleita (minä annostelen taikinan muovisella soppakauhalla)

Tarjoa vohvelien lisänä esim hilloa/marjoja, jäätelöä/kermavaahtoa yms.

IMG_20210804_140035.jpg

Kinuskinen kermavaahto on tehty sekoittamalla valmiskinuskikastiketta kermavaahdon sekaan. Ihan oman maun mukaan.

IMG_20210804_165651.jpg

Vohvelinpaistopäivänä oli meillä porukoita sen verran paljon, ettei yhtään vohvelia jäänyt seuraavalle päivälle.