CIMG2602.jpg

Vuosia sitten tuli tryffeleitä tehtyä useinkin, vaan nyt ovat jääneet unholaan fudgejen yms takia. Fudgejen rinnalle tarvitsin laktoosittomia tarjottavia, joten nämä juohtuivat mieleen.

Kuvan mukainen määrä valmistui alla olevalla ohjeella....

Suklaatryffelit 

2 dl vispikermaa

300 g tummaa suklaata (laktoositonta)

50 g voita (laktoositonta)

1 dl tomusokeria

--------------------------------------------

vajaa 1 dl kaakaojauhetta siivilöitynä

Valmistus:

1. Kuumenna kerma kiehuvaksi.
Lisää paloiteltu suklaa. Sekoita varovasti tasaiseksi. Lisää voi ja sokeri Ja sekoita seos tasaiseksi.

2. Anna seoksen jäähtyä ihan kylmäksi. Nopeuta jäähtymistä laittamalla astia kylmään vesiastiaan ja vaikkapa jääkaappiin....tai viemällä se ulos "turvalliseen" paikkaan. Katso seosta ja kun se on paksua puuroa jatka tekemistä...

3. Vatkaa seosta voimakkaasti sähkövatkaimella muutama minuutti....astia voi olla edelleen siinä kylmässä vesiastiassa. Kun seos on vaalentunut ja paksua puuromaista jähmettynyttä seosta, on tryffeliseos valmista muotoiltavaksi.

4. Muovaa massasta kahdella lusikalla tai kertakäyttökäsineillä suojatuilla käsissä pallosia/kokkareita  vadille missä on siivilöityä tummaa kaakaota. Kääntele lusikoilla kokkareita kaakaossa joka puolelta. Siirrä tryffelit vadille/pellille leivinpaperin päälle.

Tryffelit voisi laittaa myös karamellivuokiin -> huolitellumman näköisiä, vaan minä tykkään tällaisista hieman rosoisen näköisistä ihan ilman vuokaa olevista tryffeleistä.

Tryffeliseoksen voisi myös pursottaa paperin päälle ruusukkeina tai karamellivuokiin ja siivilöidä kaakaojauhetta päälle.

Jos ei tykkää tummasta kaakaosta, voisi sen sekaan siivilöidä tomusokeria miedontamaan makua.

Säilytä tryffelit kylmässä.

CIMG2591.jpg

Ihanan voimakkaan suklaisen makuisia herkkuköllyköitä.