CIMG6939.jpg

Näissä kotitekoisissa kokolihahampurilaisissa on sämpylänä Häggmannilta ostettu siemensämpylä. Halkaistu sämpylä lämmitettiin kaksoislaattaparilassa (ns "pöytägrilli") ilman rasvaa.

Lihana on nuijittu ja paistettu porsaan ulkofilepihvi. Leivitystä ei haluttu, eikä juustoakaan päälle, joten paistettiin ihan vaan sellaisenaan paistinpannulla rasvassa ja maustettiin paiston jälkeen suolalla ja mustapippurilla.

Lisäksi hampurilaisen sisällä on marinoitua punasipulia (ohje alla, ei keitetty ohje), ananasta, tomaattiviipaleita, salaattia, ketsuppia, sinappia ja kurkkusalaattia. Meillä ei laiteta majoneesi yms hampurilaiskastikkeita kotitekoisiin hampurilaisiin ollenkaan.

CIMG6899.jpg

Keitettyjä märinoituja punasipuleita tulee tehtyä useammin, ohje sellaisiin löytyy esim täältä. Säilyy vaikka kuinka kauan jääkaapissa.

Tällä kertaa halusin tehdä ei keitettäviä ja vain muutaman tunnin/yön yli  marinadissa pidettäviä punasipuleita. Yläkuva on just tehdyistä sipuleista.

Minä unohdin ostaa punaviinietikan (sitä oli siis pullon pohjalla loraus), joten laitoin lisäksi tummaa balsamicoa antamaan kirpakkuutta, siksi näissä on noin tumma väri. Älkää antako värin häiritä, tällä ohjeella tuli minusta ihan hyviä marinoituja punasipuleita.

Marinoitu punasipuli

3 - 4  keskikokoista punasipulia (laitoin 3, mutta liemi kyllä riittäisi neljällekkin)

3/4 dl punaviinietikkaa (vähän vähempikin piisaisi)

noin 1½ rkl sokeria

noin 1 tl suolaa

2 rkl öljyä (rypsiä)

mustapippuria myllystä/rouheena

Leikkaa kuoritut sipulit renkaiksi/puolirenkaiksi/ohuiksi lohkoiksi ja laita sipulit astiaan.

Sekoita kaikki muut aineet hyvin sekaisin ja kaada liemi sipulien päälle. Sekoita.

Anna sipulien marinoitua kylmässä vähintään pari tuntia (sekoita välilä) tai mieluiten yön yli. Sulje astia kunnolla, ettei kaikki tuoksu jääkaapissa sipulille ja etikkaliemelle.

Maistele sipuleita ja lisää suolaa ja pippuria, jos tarpeen.

CIMG6924.jpg

Me olemme syöneet marinoituja punasipuleita ruokien lisäkkeenä ihan sellaisenaan, olen sekoittanut niitä valkokaalisalaattiin, minä olen laittanut niitä savukalan kanssa ruisleivän päälle jne. Yllättävän moneksi kerraksi noista on meillä riittänyt.

Laitoin vielä yhden sipulin hienonnettuna tekeytymään tuohon jäljelle jääneeseen liemeen. Reilun viikon oli loput sipulit jääkaapissa ja ihan hyvin säilyivät. Väri ja maku vaan syveni.

CIMG6944-001.jpg

Ihan hyvin pystyi hampurilaiset syömään ilman paperia/pussia.