Kiirastorstaina työpäivän päätteeksi päätin tehdä tällaisen pikaisen rullavoileipäkakun, sillä iltasella saapui vieraita, jotka tykkäävät voileipäkakuista.

Pieni rullavoileipäkakku on tehty tähän tapaan.

Leipänä on 9 siivua paahtoleipää (isopaahto.... jotain muuta kuin ihan vitivalkoista)

Kostutukseen käytin maitojuomaa (kostutin molemmin puolin leipäviipaleet)

Täytteenä on hienonnettua savukinkkua+ lakton kermaviiliä + mausteita. Perustahnan jaoin 3 osaan ja maustoin yhden osan hienonnetulla tomaatilla, yhden kurkkusalaatilla ja yhteen laitoin lisäksi tuoretta kurkkua ja muutaman meetwurstisiivun pienittynä...siis hyvin simppelit täytteet.

Kakku ehti tekeytyä muoviin kääräistynä vajaan tunnin jääkaapissa ja sitten vaan kuorrutukset pintaan. Hieman epäröiden olin ostanut Valion Viola yrttituorejuuston kuorrutukseksi (on laktoositonta) ajatellen sen olevan turhan yrttistä, vaan se osoittautuikin erittäin hyväksi.... ostan ehdottomasti toistekin. Sekoitin juuston rasiassa ja laitoin siihen tilkan maitojuomaa löysykkeeksi... tulipa helppolevitteinen päällys. Reunoille juustoraastetta ja vähän koristeita pintaan.

(Nälkäisten?) vieraiden saavuttua nostin kakun pöytään ja kuinkas ollakkaan kahvittelujen jälkeen oli kakkua pienen pieni pala tähteenä ja meitä istui pöydässä sentään vaan neljä henkilöä, joten todettava on kakun maistuneen, vaikkei ollutkaan sen kummoisempaa.

Vaikka meillä tämän söi neljä nälkäistä, tulee tästä n.10:lle  palat kahvipöydän suolaisena tarjottavana

... ja sen pikkuisen jämäpalan tuhosin minä itse vielä samana iltana