IMG_20210526_082540.jpg

Munalättyjä tulee paistettua aika usein, niin pieniä kuin isoja, täytettynä tai ilman.

Isojen munakaslättyjen ohje löytyy esim täältä. Rullattu versio täällä.

Yhdistämällä toirtillalätyn isoon munalättyyn, saa jo täyttävän aterian, toki maistuu myös aamulla.

IMG_20210526_081955.jpg

Minä tein munalätyt näin:

7 isoa/paksua munalättyä valmistui 3 kananmunasta + 3 rkl vettä + ripsaus suolaa -> ainekset vaan sekaisin.

Pannulle vähän rasvaa ja munaseos syvennyksiin. Antaa hetken hyytyä miedolla lämmöllä ja vielä reilusti kostealle pinnalle täytteet.

Täytteenä minulla kahdenlaista leikkelekinkkua (noin 1 siivu/lätty) + persiljaa, sipulin vihreitä varsia ja kuustoa oli tarkoitus laittaa lisäksi, vaan unohin. Meillä munalätyt paistetaan molemmin puolin. Kun kääntää, niin ihan vaan pieni hetkinen hyytymistä toiselle puolelle, niin pysyy lätty mehevänä.

Täytteeksi voi jokainen laittaa sitä mistä tykkää. Myös ihan ilman täytettä hyvin, rakenteeltaan erilaisia mitä ihan paistettu kananmuna.

IMG_20210526_082559.jpg

Toimii myös niin, että paistaa munalätyt ja laittaa esim kylmää savukalaa, tonnikalaa yms lisukkeeksi. Menee ihan ateriastakin esim salaatin keara.

IMG_20210526_083459.jpg

Me syötiin munalättyjä aamupalalla ja loput laitettiin iltasella kylminä voileivän päällykseksi.

Munalättyjä voi tehdä myös ilman lisättyä nestettä, ovat rakenteeltaan vähän jämympiä.

Myös muffinssipellillä voi tehdä vähän saman oloisia lättyjä/kakkaroita, ohje tällaisiin löytyy ikivanhasta postauksesta.