1459447.jpg

Makkarakeitto

1 litra vettä

½ dl paseerattua tomaattia ( tai 2 rkl tomaattipyrettä)

1 lihaliemikuutio

½ tl suolaa

1 pullea valkosipulinkynsi

1 tl aromat-seosta

½ tl paprikajauhetta

1 rkl soijakastiketta

1/4 tl maustepippuria

8 dl kuorittuja perunalohkoja ( minulla meni 8 kpl)

250 g pss keittojuureksia (pakaste)

10 cm pätkä purjoa paloiteltuna (vihreää osaa -> keittoon väriä)

1 iso sipuli lohkoina

300 g lenkkimakkaraa (eli 3/4 lenkkiä, makkarafanit voivat laittaa koko lenkinkin...)

2 rkl kuivattua persiljaa...tietenkin tuore käy myös

Mittaa kattilaan vesi ja kaikki mausteet ( ei kuivattu persilja) ja kuumenna kiehuvaksi. Laita perunalohkot kypsymään ja 10 minuutinkuluttua keittojuurekset sekaan. Ruskista sinä aikana paloiteltu makkara ja sipuli paistinpannulla ja yhdistä keittoon kiehumaan..... olisin halunnut ruskistaa makkarat oikein ruskeiksi...mutta ne päättivät vaan tarttua paistinpannun pohjaan, joten eipä se sitten onnistunutkaan. Kun keitto on lähes kypsää, lisää purjo ja kypsennä keitto ihan kypsäksi. Purjon vihreä väri pysyy kauniina kun et kypsennä sitä liian kauan. Tarkista vielä keiton maku ja liemen määrä ja lisää kuivattu/tuore persilja antamaan lisäväriä ja -makua. Keitto ei ole  tomaattista, lähinnä tuo määrä antaa pienen värin liemeen.

Jos minä olisin saanut päättää, niin tämäkin keitto olisi tehty tietyistä nakkimakkaroista, mutta tällä kertaa kuuntelin miehen toivetta ja  keitto tehtiin ihan lankkimakkarasta ....