Vaikka ruoan nimi onkin merimiespihvit/merimiespata niin saavat muutkin kuin merimiehet tätä syödä....

Tästäkin ruoasta on vaikka minkälaisia ohjeita... minä tykkään hauduttaa lihapaloja maustetussa liemessä kattilassa ennen ruoan uuniin panoa. Tykkään myös hieman suurustaa lihan haudutuslientä, vaikka se ei varmaankaan alkuperäiseen ohjeeseen kuulukkaan... kirjoitan ohjeen kuitenkin sellaisena millä minä tykkään merimiespihvit tehdä...

Merimiespihvit

( tällä ohjeella tehtynä tulee 4 litran vuoka aika täyteen -> 6 - 8 syöjälle?)

noin 600 g naudan paistia ( ulko- tai kulmapaisti käyvät)

noin 1 litra vettä

(lihaliemikuutio)

paprikajauhe, kok.maustepippuri, suola, laakerinlehti 2kpl

2 rkl vehnäjauhoja + 1 dl vettä ( tämä ei ole välttämätön)

2 isoa sipulia

10 kpl isoja perunoita -> kuori + viipaloi

Valmistaminen:

- viipaloi liha pihvimäisiksi viipaleiksi ja ruskista paistinpannulla ja siirrä lihat kattilan

- lisää kattilaan vesi + mausteita ja hauduta lihaa miedolla lämmöllä  45 min-tunti

- paloittele sipulit aika isoiksi lohkoiksi ja ruskista kevyesti paistinpannulla

- kaada vesi-vehnäjauhosuurus kattilaan ja sekoittele + kuumenna kiehuvaksi

- laita puolet perunoista uunivuokaan

- kaada liha-liemiseos vuokaan ja laita ruskistetut sipulit päälle

- ja päällimmäiseksi vielä loput perunaviipaleet

- painene ruoan pintaa vähän lastalla tai soppakauhalla... päällimmäisetkin perunaviipaleet kastuvat  liemeen (tarvittaessa lisää tilkkanen vettä)

- minä ripsautin päällimmäisen perunakerroksen  päälle hieman suolaa... mutta eipä olisi tarvinnut...

- kypsennä ruokaa uunissa noin 200 asteessa 1½ - 2 tuntia

huom. merimiespihvit/merimiespata voidaan kypsentää myös kattilassa kannen alla hauduttamalla.... minä tykkään enemmän uunissa kypsennetystä koska siihen tulee paistopintaa ja pääsee vähemmällä vahtaamisella... hyvää myös lämmitettynä!